Tipsarević izgubio od Monfisa

BEOGRAD, 4. septembra 2010. (Beta) - Srpski teniser Janko Tipsarević izgubio je od Francuza Gaela Monfisa sa 1:3 (6:7, 7:6, 2:6, 4:6) u trećem kolu Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku.

Tipsarević tako nije uspeo da ponovi podvig iz prethodnog meča na Ju-Es Openu kada je eliminisao devetog nosioca Endija Rodika iz SAD i ostvario svoj najbolji rezultat na poslednjem grend slemu sezone.

Izostavljajući ovogodišnji nastup na Otvorenom prvenstvu SAD, Tipsarević je jedinu pobedu na tom turniru ostvario 2007. godine.

Nije, ipak, uspeo da pobedom nad Monfisom izjednači i svoj najbolji rezultat na grend slem turnirima na kojima je najviše uspeha imao na Vimbldonu na kome je dva puta igrao četvrto kolo.

Ove sezone je u prvom kolu završio učešća na Vimbldonu i Rolan Garosu, dok je na Otvorenom prvenstvu Australije stigao do drugog kruga.

Monfis, 17. nosilac u Njujorku, drugom pobedom u četiri dosadašnja susreta sa Tipsarevićem izborio se za meč sa boljim iz duela
zemljaka Rišara Gaskea, koji je 38. na ATP listi, sa 77. Teniserom sveta Kevinom Andersonom iz Južne Afrike.

Prva dva seta odlučena su u taj brejku, pošto je u uvodnom Tipsarević uspeo da nadoknadi brejk zaostatka, a u drugom je to isto učinio Monfis.

Oba taj brejka završena su istim rezutlatom 7:4, samo što je prvi pripao Monfisu, a drugi Tipsareviću.

Treći set Monfis je lako rešio u svoju korist, pošto je posle rezultat 2:2 osvojio četiri gema u nizu za vodjstvo od 2:1.

Tipsarević je u četvrtom setu imao priliku da stigne do novog izjednačenja, jer je prvi napravio brejk i poveo sa 3:1, ali je do kraja meča osvojio samo jedan gem.

 

Pogledajte još