Đoković preko Blejka do osmine finala

BEOGRAD, 5. septembra 2010. (Beta) -  Srpski teniser Novak Đoković pobedio je u trećem kolu Otvorenog prvenstva SAD, nekada četvrtog, a sada 108. igrača sveta Džejmsa Blejka iz SAD sa 3:0, po setovima 6:1, 7:6, 6:3.

Djoković će u osmini finala igrati protiv Amerikanca Mardija Fiša iz SAD, koji je pobedio Francuza Arnoa Klemona sa 4:6, 6:3, 6:4, 1:6, 6:3.

Treći nosilac rekao je da je do pobede nad Blejkom došao strpljivom igrom i pored problema koje je igračima zadavao jak vetar.

"Mislim da sam bio dobro koncentrisan, imao sam strpljenja i  pronalazio dobra rešenja za igru u odredjenim trenucima. Po ovako
jakom vetru morate da pokušate da igrate dobro, pogotovo ako sa druge strane mreže imate protivnika koji igra agresivno, uz dosta rizika", rekao je Djoković.

"Da je Blejk osvojio drugi set, možda bi ovaj meč bio potpuno drugačiji", dodao je on.

Djoković je protiv Fiša igrao četiri meča i ostvario sve četiri pobede.

"On možda igra najbolji tenis u karijeri. Dobro se kreće, dobro servira i izlazi na mrežu - igra raznovrsno. Ako mislim da pobedim
moraću da odigram sjajan meč", dodao je Djoković.

Najbolji srpski teniser u Njujorku pokušava da ponovi ili nadmaši uspeh iz prethodne dve sezone kada je stizao do polufinala Ju-Es
opena, kada je oba puta poražen od Rodžera Federera.

Bivši šampion Otvorenog prvenstva Australije je najbolji grend slem rezultat ove sezone ostvario na Vimbldonu gde je igrao polufinale. Četvrtfinale je igrao na Rolan Garosu i Australijan Openu.

Jedini je preostali srpski predstavnik u muškom singlu na Otvorenom prvenstvu SAD.

Blejk je nedavno saopštio da će posle Ju Es opena duže pauzirati, nakon čega će doneti odluku o tome da li će nastaviti karijeru.

"Kada dodjem na Flašing Medouz osećam se drugačije nego na ostalim turnirima. Imam mnogo uspomena i dobro se osećam. Kada ovde vežete nekoliko pobeda, poverujete da je sve moguće", rekao je Blejk.

"Iskreno se nadam da ovo nije bio moj poslednji meč na Artur Eš stadionu. Želim da se vratim ovde i sledeće godine. Izgubio sam u tri seta, ali malo sam uplašio trećeg igrača sveta. Mislim da u meni ima još snage i vratiću se na teren", dodao je Blejk.

 

Pogledajte još