Vaterpolisti Srbije ubedljivi protiv Nemačke na EP

BEOGRAD, 5. septembra 2010. (Beta) - Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je drugo mesto u Grupi B na Evropskom prvenstvu, pošto je pobedila Nemačku sa 17:3 (4:2, 5:0, 2:0, 6:1), u utakmici petog, poslednjeg kola grupne faze takmičenja.

Najefikasniji u ekipi Srbije bili su Filip Filipović i Vanja Udovičić sa po tri gola, dok su po dva postigli Nikola Radjen, Živko Gocić, Slobodan Nikić i Boris Vapenski. Po jedan gol dodali su Milan Aleksić, Andrija Prlainović i Duško Pijetlović.

Strelci za Nemačku bili su Marko Štam, Moric Eler i Julijan Real.

Reprezentacija Srbije će u četvrtfinalu igrati sa trećeplasiranom ekipom iz Grupe A, a to bi mogle da budu Italija, Hrvatska ili Crna Gora.

Uoči današnjih utakmica poslednjeg kola Italija je prva u Grupi A sa 12 bodova, a po devet imaju Hrvatska i Crna Gora. Popodne igraju Madjarska i Makedonija, a večeras se sastaju Rumunija - Crna Gora i Italija - Hrvatska.

Četvrtfinalne utakmice igraju se u ponedeljak i utorak, a meč reprezentacije Srbije na programu je u utorak od 20.40.

Nemačka je na početku povela golom Štama, ali su izabranici Dejana Udovičića preko Aleksića, Filipovića i Udovičića preokrenuli na
3:1. Posle grešaka sa obe strane, do kraja deonice gol su pogadjali Radjen i Eler.

U drugoj četvrtini vaterpolisti Srbije su se "odlepili", postigli su pet golova i nisu dozvolili protivnicima da ozbiljnije ugroze golmana Gojka Pijetlovića.

Posle dobre igre u odbrani i atraktivne igre u napadu, mrežu "pancera" pogadjali su Filipović, Udovicćić, Prlainović, Radjen i Gocić ido poluvremena doneli svom timu prednost od 9:2.

Seriju golova vaterpolisti Srbije nastavili su i u trećoj deonici. Taj period igre dobili su sa 2:0, golovima Filipovića iz peterca i Nikića. Vodjstvo je mogao da uveća Stefan Mitrović, ali nije uspeo da pogodi mrežu iz peterca.

Na početku četvrte četvrtine Gocić, Udovičić i Nikić su pogocima doneli Srbiji 12 golova prednosti (14:2), a Real je nakon toga uspeo da postigne treći gol za Nemačku.

Utakmicu su "zatvorili" Vapenski sa dva gola i Pijetlović, i doneli svetskom šampionu ubedljivu pobedu pred početak takmičenja u
četvrtfnalu.

Pogledajte još