LAGUNA PREDSTAVLJA: "Legenda o samoubistvu" - Dejvid Van

Foto: Laguna/Promo

Inspirisana stvarnim događajima, knjiga Dejvida Vana "Legenda o samoubistvu" ne smatra se bez razloga remek-delom američke književnosti. Tražila je 12 godina izdavača u Americi, a onda pokupila 11 međunarodnih književnih nagrada.

"Legenda o samoubistvu" je delom autobiografska proza, u čijem je središtu mladić koji se suočava sa bolom i krivicom zbog očevog samoubistva. Neukrotiva priroda zavičajne Aljaske savršena je pozadina za kolaž od šest pripovednih celina, koje predstavljaju krhotine ogledala za mladićev portret i njegovu unutarnju, psihološku divljinu. Roman Dejvida Vana, proglašenog "bitnim novim glasom američke književnosti", zapanjujuće je ispitivanje tragičnog ambisa, koji stoji između mladića i njegovog oca.

- Romanom "Legenda o samoubistvu" Van ponire direktno u tamnu i samotnu srž američke duše. Ovo razarajuće putovanje nije lako štivo, ali nećete moći da ga prekinete, kao što je nemoguće da ga zaboravite - piše "San Francisco Chronicle".

Dejvid Van (1966, ostrvo Adak, Aljaska) pisac je i profesor kreativnog pisanja na Univerzitetu Vorvik u Engleskoj. Objavio je dvanaest knjiga, prevedenih na više od dvadeset jezika, za koje je nagrađen brojnim nagradama.

Knjigu "Legenda o samoubistvu" možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još