Udovičić zadovoljan pobedom protiv Nemačke

BEOGRAD, 5. septembra 2010. (Beta) - Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić ocenio je da je njegova ekipa u utakmici protiv Nemačke prikazala najbolju igru u dosadašnjem toku takmičenja.

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Nemačku sa 17:3 I osvojila drugo mesto u Grupi B.

"Dobro smo se pripremali za utakmicu sa Nemačkom, na kojoj smo možda prikazali najbolju igru na turniru. Nemačka nije lošija od nas za 14 golova, ipak, oni su prošle godine na Svetskom prvenstvu izbacili Crnu Goru", rekao je Udovičić posle utakmice.

"Imamo dosta problema sa zdravljem igrača. (Slobodan) Soro nije igrao zbog temperature, ima još rovitih. Sada se pripremamo za meč koji počinje u 20.40. Tri utakmice smo igrali u 10 ujutro, što je apsurdno. Moramo sve ovo da pamtimo jer je pripremljeno", ocenio je selektor Udovičić.

Reprezentativac Srbije Živko Gocić smatra da je na igru Nemačke uticalo isključenje igrača Marka Policea i dodao da jedva čeka da vidi sa kim će njegov tim igrati u četvrtfinalu.

"Posle ranog isključenja njihovog najboljeg igrača Policea, zbog tri lične greške, Nemci su prestali da igraju. Ova utakmica više nije važna, najvažnija stvar danas je da vidimo ko će nam biti protivnik u četvrtfinalu", rekao je Gocić.

Kapiten Srbije Vanja Udovičić rekao je da se niko neće zavarati ubedljivom pobedom protiv Nemačke i da je cilj ekipe plasman u polufinale.

"Nema ni opuštanja ni zavaravanja ovim rezultatom. Još ništa nije promenjeno, ovo je bio susret osmine finala. Sada idemo dalje. Samo da imamo pristup i koncentraciju pa i ako ne uspemo neću biti razočaran. Naš cil je ulazak u polufinale, to bi bio veliki uspeh. Ne smemo da se opustimo", rekao je on.

Golman Srbije Gojko Pijetlović, koji je u timu zamenio Slobodana Sora, rekao je da je njegov tim neočekivano lako pobedio Nemačku.

"Ekipa mi je olakšala posao, pružila mi je podršku. Nemci su bili i bez ideje i bez šuta. Odbranu smo skoro doveli u red tako da smo i neočekivano lako slavili", rekao je on.

Reprezentativac Srbije Nikola Rađen smatra da aktuelni svetski šampion može još bolje da igra i izrazio nadu da će se njegovi saigrači brzo oporaviti.

"Nikada nismo imali zdravstvenih problema kao sada. Nadam se da će i to da prestane. Moramo da nastavimo u ovom ritmu, susret sa Nemcima je donekle pokazao naše mogućnosti jer možemo još bolje", smatra Rađen.

Selektor Nemačke Hagen Štam rekao je da se njegov tim i dalje oporavlja od brojnih povreda, ali da je najvažnije da je izborio plasman u četvrtfinale.

"Danas su se pomešali ženski i muški turnir... Naravno, nemam ništa protiv ženskog vaterpola. I pre ove utakmice smo izborili plasman u četvrtfinale, a moj tim i dalje oseća posledice povreda", rekao je on.

Reprezentativac Nemačke Tobijas Krojcman rekao je da njegov tim što pre treba da zaboravi današnji poraz.

"Ovo je neprihvatljivo. Srbi su nas fižički iscrpeli. Sada moramo brzo da zaboravimo ovaj meč, pre nego što psihički bude uticao na nas", rekao je Krojcman.

Pogledajte još