FRIZURA KOJA JE UVEK U MODI: Trikovima do savršenog konjskog repa

Neki od trendova kojima nikada ne pada popularnost jesu šiške, punđe, ravno stilizovana kosa i neizostavni rep. Postoji nepregledan broj mogućnosti frizura koje možemo dobiti s repom, ali danas ćemo se fokusirati na onaj visoki, uredno zalizani konjski rep.

Teško je odrediti kada je nastala ova frizura, ali brojimo jako puno godina unazad, i sve te godine uspela se zadržati i iznova biti u trendu. Konjski rep je frizura koja je praktična za sve situacije; dnevna varijanta je gotova u svega nekoliko minuta jer sve što treba da uradite jeste da kosu počešljate i lagano je poprskate lakom kako bi se fiksirala. Dnevni konjski rep ne treba da bude savršeno zalizan, ali onaj za večernje izlaske ili posebna događanja mora, osim ako želite "messy" verziju. "Sleek"rep nije najkomplikovanija frizura na svetu, ali nije ni jednostavna kao što se na prvi pogled čini.

Ono što se preporučuje ako želite uredno zalizan rep je dva do tri dana neoprana kosa. Sa sveže opranom kosom mnogo je teže baratati, stoga ako planirate ovakvu vrstu repa, nemojte samo zbog toga prati kosu. Sledeća stavka su preparati koje koristite, možete birati između gela, pene, voska ili laka za kosu kako bi ujedinili kosu. Možda je najbolja kombinacija voska i laka za kosu; glavu okrenite 'naopačke' i počešljajte uz nanošenje voska, i češljajte sve dok ne dobijete lepo zalizanu kosu. Kada ste zadovoljni stegnite s gumicom i proverite imate li kakvih nepoželjnih izbočina. Kada ste zadovoljni s dobijenim kosu minimalno poprskajte lakom da biste bili sigurni da će svaka dlaka ostati na svom mestu. Budući da je ovo frizura koja podrazumeva ravnu kosu, ako ste prirodno kovrdžavi, prethodno je ispeglajte, a ako niste, po završetku možete samo ispeglati deo kose koja visi.

U oba slučaja gumicu sakrijte kosom, maramom ili preko nje stavite neku stilizovanu trasku. Savršeno zalizan konjski rep iziskuje malo prakse, ali jednom kada ga usavršite, postaće vam najdraža frizura.

Izvor: Cosmopolitan
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.