PREPORUKA NEDELJE: Dragana Radaković – predstava, film, restoran, istorijska ličnost, knjiga

Svetska operska diva Dragana Radaković, čiji magični sopran zadivljuje ljubitelje opere širom sveta, trenutno je u Australiji, gde peva dvanaest predstava u Sydney Opera House-u. U svojoj bogatoj karijeri bila je i Aida i Norma i Toska i lejdi Magbet, a trenutno je aktuelna kao kineska princeza Turandot. U istoimenoj operi tumači naslovnu ulogu, a partneri su joj Španac, Koreanac i Australijanci. Kako nam Dragana kaže, sve predstave su rasprodate, a sidnejska publika ih nagrađuje velikim aplauzima, dok ih na kraju svake predstave čekaju ovacije. Dragani je ovo treća produkcija sa Sidnejskom operom, a pored toga, ova talentovana dama izvanrednog glasa blista je i na drugim impozantnim svetskim scenama. Dragana je našim čitaocima rado preporučila svoju omiljenu predstavu, film, restoran i knjigu, a istakla je i istorijsku ličnost koja je fascinira.

PREDSTAVA

- Opera "Pepeljuga", Đoakina Rosinija, u SNP-u, u izvođenju novosadske opere. U pitanju je komična opera, po istoimenoj bajci "Pepeljuga", sa odličnom režijom i dobrim operskim ansamblom. Lako se gleda, zabavna je i prihvatljiva svim uzrastima. Naslovnu ulogu vrhunski igra, odnosno peva, Jelena Končar.

FILM

- "Miljenica", tragikomična priča o kraljevskim intrigama, strasti, zavisti i izdaji. Ovaj odličan film odlikuje sjajna glumačka ekipa, fenomenalna režija i visokokvalitetna produkcija.

RESTORAN

- Restoran "Sokače" u centru Novog Sada. Autentični ambijent, ukusna hrana visokog kvaliteta, prijatno osoblje... Ovo je mesto gde ćete se dobro zabaviti i još bolje jesti.

ISTORIJSKA LIČNOST

- Nikola Tesla, jedan od najbriljantnijih umova i najvećih pronalazača. Da nije njega ni nas dve se ne bi dopisivale na ovaj način (ja u Sidneju, Vi u Novom Sadu).

KNJIGA

- "Život i pouke starca Porfirija", divna i poučna knjiga o našem pravoslavlju, o ljubavi kao principu vere, o radosti života...

Autor: Svetlana Bogićević
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još