Možemo i do trofeja u Dejvis kupu

BEOGRAD, 6. septembra 2010. (Beta) - Teniser Srbije Viktor Troicki ocenio je da Srbija ima kvalitet ne samo da pobedi Češku u polufinalu Dejvis kupa već i da osvoji titulu u tom takmičenju ove sezone.

"Imamo veliku šansu da ovu godinu završimo na najlepši mogući način, trijumfom u Dejvis kup takmičenju, što nam nikada do sada nije pošlo za rukom. Mi smo tim koji može svakoga da pobedi i koji zaslužuje da osvoji 'salataru'. Uložićemo svu svoju snagu i umeće da to uradimo već ove godine", rekao je Troicki u intervjuu za sajt Teniskog saveza Srbije (TSS).

Česi su Srbiji prepustili ulogu favorita, ali je Troicki istakao da "orlovi" moraju da budu maksimalno oprezni.

"Česi imaju sjajan tim, na čelu sa sedmim teniserom sveta Tomasom Berdihom. Tu je i Radek Štepanek, uvek raspložen da ide preko svih svojih mogućnosti i granica kada igra za nacionalni tim. Imaju i dubl majstora Dluhija - petog dubl igrača sveta. Sve ovo govori koliko su Česi težak i kompaktan protivnik", podsetio je Troicki.

Srpski teniser je do sada pet puta igrao protiv Štepaneka.

"Štepanek vodi 3:2 u pobedama, ali ja sam dobio poslednja dva meča, sada na američkoj turneji, i to veoma lako. Iako se Štepanek tek vraća u formu nakon duže pauze zbog povrede, on je igrač koji uvek može da odigra na vrhunskom nivou i nikad nije lak 'zalogaj'", naveo je Troicki.

Srpski teniser je kazao da je najvažnije da igrače mimoiđu povrede do duela protiv Češke.

"Važno je samo da budemo zdravi, motivisani, disciplinovani, da verujemo u sebe i da dobijemo podršku publike od koje očekujemo da 'preplavi' Arenu. Već sad sam spreman za susret sa Česima, a očekujem da ću u istoj formi nastaviti i takmicenja nakon Dejvis kupa", zaključio je Troicki.

Duel Srbije i Češke u polufinalu Dejvis kupa igra se od 17. do 19 septembra u Beogradskoj areni. U drugom polufinalu u Lionu sastaju se Francuska i Argentina.

Pogledajte još