Taksimetar ne trpi prekobrojne

Predsednik štrajkačkog odbora beogradskih taksista Svetislav Beljinac izjavio je juče Tanjugu da će taksisti danas stupiti u štrajk zbog nepoštovanja odluka o taksi prevozu koji će trajati do ispunjavanja njihovih zahteva. Beljinac je najavio da će se štrajk održati u 10 časova na Trgu Nikole Pašića i dodao da će u njemu učestvovati većina taksi udruženja koja će blokirati taj deo grada, ali neće biti protestnih vožnji. 

Taksi vozači i autoprevoznici, članovi sindikata „Nezavisnost“, nezadovoljni odnosom gradskih vlasti prema njihovim zahtevima, najavili su da će stupiti u generalni štrajk u Beogradu, Subotici, Nišu, Vranju, Čačku i Smederevu. Takisti su, pored ostalog, tražili ograničenje broja taksi vozila, povećanje broja taksi stajališta i zabranu rada nelegalnim taksistima. Kako je najavljeno, u generalnom štrajku će učestvovati taksisti Beotaksija, Žutog, Čukaričkog, Bel, Maksis, Alfa, Alo i Beogradskog taksija. 
Beljinac kaže i da su taksisti odustali od zahteva za smenu zamenice gradonačelnika Beograda Radmile Hrustanović, ali da neće odustati od zahteva za smenu gradskog sekretara za privredu Dorđa Mazinjanina „jer ne obavlja svoj posao kako treba“.
Taksi vozači i prevoznici Beograda organizovali su 11. septembra jednočasovnu protestnu vožnju zbog nepoštovanja odluka o taksi prevozu u gradu tražeći obustavu izdavanja novih taksi dozvola, pošto je najavljeno uključivanje u rad 1.500 novih taksi vozača. Oni smatraju da bi broj taksi vozila trebalo da bude smanjen, u skladu sa odlukama koje je Skupština grada usvojila, jer ih i sada ima previše. 

Gradske vlasti i predstavnici taksi udruženja formirali su Radnu grupu, koja je razmatrala probleme taksista i koja je 17. septembra predložila mere za prevazilaženje spornih pitanja. Radna grupa predala je 19. septembra zaključke o problemima te službe zamenici gradonačelnika Radmili Hrustanović o kojima je Gradsko veće donelo odluku 20. septembra, ali u štrajkačkom odboru taksista tvrde da uprkos dogovoru sa Hrustanovićevom, sekretar za privredu Mazanjanin odbija da ga sprovede u delo.(„Pregled“)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.