PREDNOSTI I MANE: Trajni lak - da ili ne?

Negovane ruke i uredni i sređeni nokti, uvek ostavljaju utisak negovane žene, jer je reč o delu tela, koji mnogima prvo zapadne za oko.

Iako je sređivanje i lakiranje noktiju jedan od beauty rituala, tokom kog možete iskazati svoju kreativnost, neretko vam može dosaditi to što svoje nokte morate lakirati svaki drugi dan. U takvim trenucima poželite da imate gel, koji se neće oljuštiti za samo 2 dana, ili više volite tehniku nanošenja trajnog laka, koji na noktima izgleda doslovno kao da ste nalakirali nokte, ali zahteva šušenje pod posebnom lampom i za razliku od običnog laka, ovaj će vam trajati minimum dve nedelje, što zvuči veoma primamljivo!

Iako mnoge žene idu na manikir i nanose trajni lak, veoma retko se priča o njegovim nedostacima.

Kada se odlučite za trajni lak, praksa je da tokom skidanja jedne, obično birate i nanosite drugu boju, a to je često jako štetno za nokte. Ako imate trajni lak oko godinu dana, bez pauze nokti će vam veoma oslabiti, listaće se i lomiti. Naravno, ovo zavisi od prirodne jačine vaših noktiju, pa se ove nus pojave mogu pojaviti tek nakon dužeg vremenskog perioda.

Skidanje trajnog laka, agresivnim turpijanjem može dovesti do oštećenja nokatne ploče.

Kvalitet trajnog laka zavisi od samog kvaliteta i dužine vaših noktiju, kao i kvaliteta samog proizvoda, koji se koristi u salonu u koji idete na manikir, zato se često može desiti da se trajni lak oguli, mnogo brže nego što bi trebalo.

Ukoliko ipak mislite, da je to najbolja opcija, kada je nega vaših noktiju u pitanju, odaberite prolećnu nijansu i imaćete uredne nokte svakog dana, u narednih nekoliko nedelja.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.