Slovenci nisu došli u Beograd sa belom zastavom

BEOGRAD, 6. septembra 2010. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Slovenije Matjaž Kek ocenio je da je Srbija favorit u predstojećoj utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, ali da se njegova ekipa neće unapred predati pošto želi da ostvari pozitivan rezultat u Beogradu.

Fudbalske reprezentacije Srbije i Slovenije igraju sutra od 20.30 na stadionu Crvene zvezde utakmicu drugog kola Grupe C u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

"Srbija je favorit pošto igra na svom stadionu u Beogradu. Izgubili smo u prvom meču u Mariboru pa želimo pozitivan rezultat u sutrašnjem meču. Nema povređenih, svi igrači su spremni. Nismo došli u Beograd sa belom zastavom", rekao je Kek na konferenciji za novinare u Beogradu.

Srbija je u prvoj utakmici u petak pobedila Farska Ostrva sa 3:0, dok je Slovenija kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počela porazom od Severne Irske od 0:1.

Kek je rekao da njegova ekipa mora da iskoristi svoj kvalitet kako bi ravnopravno odigrala utakmicu sa Srbijom.

"U timu Srbije su poznati i kvalitetni igrači, koji igraju u velikim evropskim klubovima. Oni imaju prednost, ali obaveza naše reprezentacije je da dobro odigra i iskoristi kvalitet koji poseduje", rekao je on.

Za sutrašnju utakmicu najavljen je dolazak nekoliko stotina navijača iz Slovenije, a Kek je na šaljiv način istakao da očekuje njihovu pomoć.

"Nadam se da nisu došli u Beograd samo zbog splavova i ćevapčića, već da nas podrže i prenesu nam pozitivnu energiju", rekao je on.

Kapiten Slovenije Robert Koren rekao je da očekuje težak meč, ali da će njegov tim pokušati dobro da odigra i popravi utisak iz prve utakmice.

"Protiv Severne Irske nismo bili uspešni, a pokušaćemo sutra da ispravimo stvari koje su bile slabe. Ovo će biti drugačija utakmica, trenirali smo kvalitetno i maksimalno smo spremni. Očekujem težak meč, ali uradićemo sve da ostvarimo dobar rezultat", rekao je Koren.

"Nikada nisam igrao na 'Marakani', ali ne plašim se atmosfere. Posle poraza od Severne Irske svi su nas kritikovali, ali u fudbalu postoje usponi i padovi, ali naša ekipa je dovoljno iskusna da sve prevaziđe", dodao je on.

Pogledajte još