Đoković preko Fiša do četvrtfinala

BEOGRAD, 6. spetembra 2010. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku pošto je pobedio 21. tenisera sveta Amerikanca Mardija Fiša sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:1).

Đoković je potpuno dominirao u meču, osvojio je 85 poena, 23 više od Fiša i šest puta je oduzeo servis protivniku, a Amerikancu je dozvolio da napravi samo jedan brejk.

Đoković je dobro počeo prvi set i posle brejka poveo sa 2:0. Amerikanac je u narednom gemu vratio brejk, ali je treći nosilac odmah uzvratio i posle gema na svoj servis poveo sa 4:1.

Srpski teniser je do kraja seta čuvao prednost brejka i za 38 minuta igre poveo u meču.

Teniseri su u drugom setu osvajali gemove na svoj servis, sve do petog, kada je Đoković oduzeo servis protivniku i poveo sa 3:2. Fiš je u narednom gemu propustio tri vezane brejk lopte, nakon čega je Đoković poveo sa 4:2.

U nastavku su teniseri igrali sigurno prilikom svojih servisa, a Đoković je zahvaljujući dobrim servisima, uz dva asa, lako osvojio poslednji 10. gem i stekao veliku prednost u meču.

Đoković je već u prvom gemu trećeg seta oduzeo servis protivniku  i posle gema osvojenog na svoj servis, bez izgubljenog poena, poveo sa 2:0.

Fiš, 19. nosilac na turniru, posle toga osvojio je svoj servis i to je bilo sve što je do uradio do kraja meča, pošto je Đoković nakon toga osvojio četiri gema uzastopno i za sat i 49 minuta igre peti put u karijeri pobedio večerašnjeg protivnika.

Đoković će za mesto u polufinalu igrati protiv 17. nosioca Francuza Gaela Monfisa, koji je danas pobedio Rišara Gaskea sa 6:4, 7:5, 7:5.

Srpski i francuski teniser su do sada odigrali četiri meča i svaki put pobedio je Đoković.

Najbolje rangirani srpski teniser u Njujorku pokušava da ponovi ili nadmaši uspeh iz prethodne dve sezone kada je stizao do polufinala Ju-Es opena, kada je oba puta poražen od Rodžera Federera.

Bivši šampion Otvorenog prvenstva Australije je najbolji grend slem rezultat ove sezone ostvario na Vimbldonu gde je igrao polufinale. Četvrtfinale je igrao na Rolan Garosu i Australijan openu.

Pogledajte još