Anelka potvrdio odluku o povlačenju iz reprezentacije

BEOGRAD, 6. septembra 2010. (Beta) - Francuski fudbaler Nikola Anelka rekao je da sigurno neće promeniti odluku o povlačenju iz reprezentacije.

Fudbalski savez Francuske (FFF) kaznio je Anelku sa 18 utakmica zabrane igranja za reprezentaciju zbog nedoličnog ponašanja na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, nakon čega je fudbaler Čelsija saopštio da više neće igrati za nacionalni tim.

"Zvanično sam se povukao iz reprezentacije i 100 odsto sam siguran da se neću vratiti. Ne postoji šansa da se vratim u nacionalni tim, posle svega što se dešavalo 19. juna u Naisni", rekao je Anelka za list Soar.

Anelka je suspendovan pošto se tokom utakmice sa Meksikom, na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, sukobio sa tadašnjim selektorom Remonom Domenekom, nakon čega ga je FFF poslao kući.

Svi reprezentativci Francuske su nakon toga štrajkovali, a FFF je zbog toga suspenzijama kaznio trojicu fudbalera - Patrisa Evru, Franka Riberija i Žeremija Tulalana.

"Trikolori" su Mundijal završili sa jednim osvojenim bodom.

"Ako su članovi Saveza čitali novine trebalo bi da su shvatili da sam okrenuo novu stranicu. U svakom slučaju, ja svakog vikenda igram u plavom dresu Čelsija", rekao je Anelka.

Pogledajte još