U Inđiji 500 novih radnih mesta

Dolaskom nemačke kompanije Bauerhin u Inđiji će u narednom periodu biti otvoreno 500 novih radnih mesta, kaže Goran Ješić.
Predsednik opštine Inđija Goran Ješić je izjavio da vrednost investicije ove kompanije u proizvodnju automobilskih delova iznosi 1,8 milion evra, očekivani promet u 2008. godini iznosi 3,7 miliona, a u 2009. godini 7,5 miliona evra. „Ovo je jedna od najvećih investicija u Vojvodini. Veliki je posao otvoriti 500 novih radnih mesta i time rešavati nezaposlenost − problem broj jedan u Srbiji“, rekao je Ješić. Gradonačelnik Inđije je naglasio da je glavni politički cilj lokalne vlasti da do kraja naredne godine stopa nezaposlenosti u Inđiji bude 8,5 do devet odsto jer su građani, kako je rekao, ovu lokalnu vlast i birali zbog toga.
Kompanija Bauerhin bavi se proizvodnjom grejača i senzora za automobilska sedišta. Inicijalnu proizvodnju u Vojvodini počinje krajem septembra. Direktor Fonda za podršku investicijama u Vojvodini Branislav Bugarski je podsetio da je u Vojvodinu, od 2002. godine, stiglo više od 2,5 milijarde evra stranih investicija i dodao da „u Vojvodini danas posluje oko 1.200 kompanija koje imaju strani osnivački kapital“. ("Pregled")

Pogledajte još