IZBEGAVAJTE IH U ŠIROKOM LUKU: Četiri beauty navike kojih se morate rešiti nakon tridesete

Nakon što žene napune 30 godina koža počinje da se menja nešto bržim tempom, što zahteva i malo drugačiju beauty rutinu.

Sa šminkom nikada u krevet

Naša koža s godinama traži sve više nege, a to podrazumeva i čišćenje lica od šminke. Zato nikako ne smete sebi dozvoliti da vam umor bude opravdanje da uveče pre spavanja ne skinete mejkap.

Tek kada lice oslobodite od teške šminke, vaša koža će prodisati i regenerisati se.

Koristite blage losione za čišćenje umesto maramica za skidanje šminke i obavezno nanosite kremu za oči.

Drastične promene kilaže

Naše telo se brzo menja od sredine tridesetih godina. Za razliku od 20-ih u kojima je karakteristična oscilacija u kilaži koja se vremenom ustali, nakon tridesete koža na licu gubi na punoći.

Stoga treba da vodite računa o nezi kože i da je držite ujednačenom, jer jake promene mogu da ostave vidljive tragove na licu. Naglo mršavljenje može da "obesi" lice i istakne bore u prvi plan.

Preterano izlaganje suncu

Direktno izlaganje suncu doprinosi bržem starenju. Svako od nas želi da dobije lep preplanuli ten, ali ako se sunčate treba da koristite kremu s jakim zaštitnim faktorom.

I krema koju nanosite ujutro ima zaštitni faktor. Osim nastanka bora, sprečiće i pigmentne promene kože.

Tretiranje kože agresivnim sredstvima

Za razliku od dvadesetim u kojima ste možda koristili posebna sredstva protiv akni, sada je pravo vreme da svoju kožu negujete nežnijim i hranljivijim proizvodima i da je obavezno hidrirate.

Imajte na umu da se struktura kože menja s godinama i zato treba prilagoditi negu i uključiti bogatu kremu za lice koja sadrži više vlage. Možete je čak zameniti i serumo

Izvor: Stil
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još