Za sredu, 8. septembar 2010.

BEOGRAD, 8. septembra 2010. (Beta) - Dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o naporima da se postigne kompromis o tekstu rezolucije Srbije o Kosovu pred Generalnom skupštinom UN i pritvaranju bivšeg premijera Momira Bulatovića zbog izazivanja udesa u pijanom stanju.

ALO - Pod naslovom "Slavica i Ivica na čelu gej kolone!!!", list piše da će visoki državni zvaničnici i čelnici Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i Slavica Đukić-Dejanović biti na čelu parade ponosa u Beogradu. "Muž Anice Dobre tukao sudiju", o incidentu koji je izazvao predsednik FK Dorćol i muž poznate glumice Mića Sovtić.

BLIC - List piše da je Beograd pristao da sedne za pregovarački sto sa Prištinom i o tome donosi naslov "EU nudi pregovore o severu Kosova i ubrzane integracije". Pod naslovom "Momir Bulatović se treznio devet sati" piše da je bivši premijer SRJ izazvao udes u pijanom stanju.

VEČERNJE NOVOSTI - O pregovorima predsednika Srbije Borisa Tadića i šefice diplomatije Eu Ketrin Ešdton - "Dijalog se nastavlja". "Muftija džabe zove", naslov je teksta o dešavanjima u Sandžaku.

DANAS - Povodom očekivanja kompromisa Beograda i Brisela, list piše: "Srbija i Evropska unija nastavljaju dijalog". Pod naslovom "Nismo znali za višu cenu akcija Luke Beograd", list objavljuje izjavu nekadašnjeg direktora Agencije za privatizaciju Miodraga Đorđevića.

KURIR - O udelu vlasnika kompanije "Delta" Miroslava Miškovića u medijima pod naslovom "Miško uzeo i Vreme". "Duda spremio osvetu", o četvrtfinalu evropskog prvenstva u košarci.

POLITIKA - "Srbija i EU nastavljaju dijalog", o dešavanjima vezanim za rezoluciju Srbije o Kosovu predatoj UN. "Salford smišljeno zatvarao mlekare", za list govori ministar poljoprivrede Saša Dragin.

PREŠ - List objavljuje naslove "Ministri na čelu gej parade?!" i "Bulatović 9,5 sati u zatvoru".

PRIVREDNI PREGLED - "Gas stiže i na jug Srbije", o početku izgradnje prve faze Magistralnog gasovoda MG-11 Niš-Leskovac-Vranje, u blizini Doljevca. O štrajku građevinara najavljenom za danas - "Nema dalje, voda stigla do grla". "Kurs dinara stabilan, ali uz dva uslova", piše list.

Pogledajte još