Naslednik Larija Kinga dolazi u SAD da pobedi

NJUJORK, 9. septembra 2010. (Beta-AP) - Veteran britanskih tabloida Pirs Morgan (Piers Morgan), koji će od januara 2011. zameniti Larija Kinga u njegovoj emisiji "Lari King lajv" (Larry King Live) na američkoj televiziji Si-En-En (CNN), obećao je da je u SAD došao da "pobedi".

"Nisam došao ovde da izgubim. Ceo život sam proveo pod pritiskom surovih rejtinga i ratova za tiraž. To je ono što me ujutru pokrene, i želim da spojim odlične intervjue sa još boljim rejtinzima", poručio je Morgan.

CNN je juče konačno objavio ono o čemu se spekulisalo već mesecima - da će član žirija emisija "Britanija ima talenat" i "Amerika ima talenat" zameniti Kinga u njegovoj veoma gledanoj emisiji, pošto je američki "mag intervjua" u junu najavio povlačenje.

Morgan je naveo da je naslediti Kinga ravno "zameni Frenka Sinatre u Sendsu (Sands)". "Sinatra at the Sands" je živi album iz 1966. koji je pevač snimio sa Kaunt Bejzi bendom (Count Basie Band) i Kvinsijem Džounsom u hotelu i kazinu Sends u Las Vegasu.

Morgan je, takođe, istakao da novi zadatak smatra "najvećim poslom intervjuisanja na svetu, na koji je odavno bacio oko".

Predsednik CNN-a Džonatan Klajn rekao je da je Morgan imao "upornog agenta". Njegov agent Džon Feriter poslao je Klajnu imejlom linkove za neke intervjue koje je vodio Morgan, pre nego što je uopšte bilo poznato da CNN traži zamenu Kingu.

Klajn je dodao da je prosto bio "oboren s nogu Morganovim talentom, njegovom sposobnošću da u razgovoru otkrije one delove nečijeg karaktera za koje se nije ni slutilo da postoje".

Morgan će, kako je predviđeno programskom šemom, kao naslednik Kinga intervjuisati poznate ličnosti, uključujući političare.

On je u Britaniji svojevremeno bio urednik nekoliko tabloida, među kojima je i San (The Sun), najtiražniji britanski "žuti list". Bio je i urednik Njuz ov d' Vorld (News of the World), kao i Dejli mirora (Daily Mirror), čijem timu se pridružio 1995.

Bio je primoran da 2004. da ostavku na uredničko mesto u Dejli miroru pošto je taj list objavio fotografije britanskog vojnika koji je navodno maltretirao Iračane, za koje se kasnije ispostavilo da su lažne.

gor/dar

Pogledajte još