NOVAK ĐOKOVIĆ OTVORENO O LJUBAVI PREMA SRBIJI: Trudim se da svoju zemlju predstavim u najboljem svetlu!

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković je rekao da uvek pokušava da predstavi Srbiju u najboljem mogućem svetlu, da ne zna da radi stvari na pola, da se ponekada pita da li treba da se bavi politikom, ali da ne želi da se ograničava samo na svoju zemlju i da voli samo nju.

- Ponekada se pitam, da li treba da se uključim u politiku... Sve što radim, radim savesno i odgovorno. Celog sebe ulažem u to. Ne znam da radim stvari na pola. Uvek pokušavam da pomognem i da predstavim svoju državu na najbolji način. Kada sretnem ljude u Srbiji, ja razgovaram sa njima, ali ne želim da se ograničim samo na svoju zemlju, da volim samo nju, a da mrzim ostale - rekao je Ðoković za "L'Ekip".

Srpski teniser govorio je i da želi mir u svetu, a na pitanje da li je njegovo slovensko poreklo uticalo na karakter, istakao je da svi mi imamo genetsku memoriju.

- Postoje razlozi zbog čega smo rođeni na nekom mestu u neko vreme. Moji koreni su uticali na moj razvoj i tenis. Rastao sam tokom rata, pod bombama. Morao sam da se borim dva puta da bih ustao. Na kraju, srećan sam što sam doživeo sva ta iskustva. To ne bih rekao u to vreme, bilo je odvratno - zaključio je Ðoković.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: djokernole/Instagram

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.