PROLEĆNI DETOKS LICA: Vreme je za odmor od make up-a

Čist ten i blistava koža lica, ideal su kome svakodnevno težimo. Proleće je idealno vreme da barem na kratko lice odmorite od šminke, kako bi se koža potpuno regenerisala. Znamo da je dnevnu rutinu gotovo nemoguće zamisliti bez omiljenog make up look-a, ali vašoj koži ponekad je zaista potrebna pauza.

Da bi koža bila besprekorno lepa, preduslov je da bude adekvatno negovana, pa je vreme za adekvatnu i pojačanu negu upravo ono, kada odlučite da odmorite od šminke.

Svakodnevna upotreba make up-a može dovesti do začepljenja pora i dehidratacije kože, što dovodi do različitih upalnih procesa i iritacija, koji mogu naštetiti estetici naše kože.

Uz svega nekoliko beauty trikova za negu kože, naše lice će izgledati besprekorno i tokom "no make up" dana.

Piling je pravi način da svom licu vratite svežinu i sjaj. Zato svome licu priuštite piling barem jednom nedeljno, kako biste laganim kružnim pokretima odstranili sve mrtve ćeliji i podstakli cirkulaciju.

Hidratacija kože zaista je važna, pa ne zaboravite da kožu namažete i ujutru i uveče, kako bi se ona regenerisala i bila adekvatno nahranjena, tokom noći.

Ukoliko se odlučite da nekoliko dana ne koristite šminku, potrudite se da vam obrve budu adekvatno počupane, jer su one svojevrstan okvir vašeg lica.

Dajte svojoj koži vremena da se regeneriše i nekoliko dana uživajte u svojoj prirodnoj lepoti.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još