DIŠITE DO ORGAZMA: Novi trend u seksu zbližava partnere

Zajedničko disanje može stvoriti veću intimnost i bliskost. Držanje daha dok se približavate orgazmu prilično je uobičajeni instinkt, ali ograničava količinu novog kiseonika koji ulazi u organizam.

- Disanje je "najnoviji trend", a pravilno disanje može pomoći na emocionalnom, mentalnom i fizičkom nivou. Istraživanja su pokazala kako prosečni tinejdžer i odrasla osoba koriste samo trećinu svog disajnog sastava - objasnila je stručnjak Rebeka Denis iz Breathing Tree radionice. Denis kaže i da je disanje gotovo prinudno naučeno ponašanje, jer kad zadržavamo dah kako bi se nosili s emocijama i stresom, zatežemo i mišiće s kojima dišemo.

Zadržavanje daha kad smo pod stresom, objašnjava, zapravo je pogrešno, a kaže i da je "najbolji način borbe protiv stresa uzimanje dubokih udisaja iz dijafragme".

Stručnjak za seks i ljubavne odnose, Ejmi Džons, je na tragu toga otkrila kako su vežbe disanja "korisne za koncentraciju i pamćenje, ali njima možemo poboljšati i svoj seksualni život. I to jednostavno tako da dišemo sa svojim partnerom".

- Zajedničko disanje može stvoriti veću intimnost i bliskost. Držanje daha dok se približavate orgazmu prilično je uobičajeni instinkt, ali može ograničiti količinu novog kiseonika koji ulazi u vaš organizam, što može biti kontraproduktivno za celu 'predstavu' - objasnila je Džons.

Kako bi izbegli sve moguće poteškoće, Džons za "The Sun" savetuje sledeće korake:

1. Počnite tako što ćete duboko udahnuti i izdahnuti kako biste povećali protok krvi i intimnost.

2. Kada osetite da se približavate vrhuncu, nastavite da duboko dišete.

3. Kada počne orgazam, pokušajte najbolje što možete da nastavite duboko da dišete i opustite se. Isprva se može osećati kontra-intuitivno, ali pokušajte i dalje duboko da dišetei i nastavite da se opuštate. Ne samo da to može poboljšati vaš orgazam, već ćete se i osećati bliskiji partneru.

Izvor: 24sata.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.