Rezolucija usaglasena s EU najbolji potez

OBLAČINSKO JEZERO, 9. septembra 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je u četvrtak da je nova, sa Evropskom unijom usaglašena rezolucija srpske vlade o Kosovu bilo "najbolje moguće rešenje do koga je vlada Srbije mogla da dođe posle iznošenja savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde".

U novom dokumentu Srbija nije otišla ispod crvene linije, odnosno zadržala je svoje stavove po pitanju nacionalnog suvereniteta i integriteta, rekao je Dačić novinarima na Oblačinskom jezeru kraj Niša, gde je održana združena vežba srpskih i ruskih jedinica za delovanje u vanrednim situacijama.

Dačić je naveo da je Beograd istovremeno pokazao još veću želju da sarađuje sa EU kako bi se postiglo pozitivno i obostrano prihvatljivo rešenje.

"Države koje su priznale nezavisnost Kosova su se ponadale da ćemo posle mišljenja MSP-a mi da odustanemo ili zaćutimo. Ali, mi smo ovim pokazali da nikako nećemo odustati i da smo otvoreni za saradnju u iznalaženju kompromisneg rešenja kada je Kosmet u pitanju. Za taj naš stav imamo podršku i država koje nisu priznale Kosovo", rekao je Dačić.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.