ŠKODE LEPOTI: Četiri beauty navike koje bi trebalo izbegavati nakon tridesete

Nakon tridesete godine, naša koža prolazi kroz promene, što zahteva i promenu beauty rutine. Neke navike jednostavno moramo izbaciti iz svoje rutine i ustupiti mesto novim. Jasno nam je da naša koža počinje da stari, a naš cilj nije da joj u tome pomognemo, već da je što duže zadržimo mladom i sjajnom.

Ovim beauty navikama, nakon tridesete morate reći zbogom:

1. Zaboravili ste da skinete šminku

Ovo nikako nije dobro i mnogo šteti koži našeg lica, a posebno kada pređemo 30. Vašoj koži je potrebna regeneracija, a ona se dešava tokom sna, zato kožu pred spavanje morate detaljno očistiti od šminke i bogato je nahraniti.

2. Drastična promena kilaže

Naše telo se nakon tridesete brže menja i zato je važno da do tada dođete do svoje idealne linije, koju ćete nakon toga samo održavati. Svaka nagla promena kilaže, mogla bi da ostavi promene i na koži vašeg lica. Ako naglo omršate, koža će postati opuštenija, bore vidljivije, a vi ćete izgledati znatno starije.

3. Nekontrolisano izlaganje sunčevim zracima

Direktno izlaganje suncu, ubrzava proces starenja kože. Posle tridesete zaštita kože od sunca mora postati deo vaše svakodnevne rutine, a krema sa SPF-om je obavezna. Na ovaj način sprečićete prekomernu pojavu bora, ali i ne baš tako poželjne depigmentacije na koži.

4. Tretirate kožu agresivnim kozmetičkim sredstvima

Nakon tridesete godine idealni proizvodi za negu su oni nežni, na prirodnoj osnovi, koji dubinski hrane i obnavljaju kožu. Struktura kože, vremenom se menja, pa agresivni proizvodi mogu dovesti do pucanja kože i izazvati da ona izgleda starije nego što jeste.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još