Interpol upozorio na moguće napade

LION/BEOGRAD, 9. septembra 2010. (Beta) - Interpol je u četvrtak izdao upozorenje za svojih 188 članica da bi spaljivanje Kurana u SAD, kako je najavio jedan evangelistički sveštenik s Floride, moglo da podstanke nasilne napade na nevine ljude.

Upozorenje je usledilo pošto je pakistanski ministar unutrašnjih poslova Rehman Malik kontaktirao generalnog sekretara Inteprola Ronalda Noblea i zatražio pomoć zbog terorističkih pretnji povodom najave spaljivanja Kurana na godišnjicu napada Al Kaide na SAD 11. septembra 2001. godine.

"Jedna od primarnih funkcija Interpola je sprečavanje zločina i budući da smo upoznati sa znatnom pretnjom javnoj bezbednosti... naša je dužnost da obezbedimo prosleđivanje ove informacije bezbednosnima službama širom sveta kako bi preduzele odgovarajuće mere", rekao je Noble, saopšteno je na inernet strani Interpola.

On je naveo da je, iako nema konkretnih detalja o mogućim napadima, "jasno da će ako dođe do spaljivanja Kurana kako je najavljeno, biti tragičnih posledica".

Pogledajte još