Hrvatska zaustavila Srbiju u polufinalu

BEOGRAD, 9. septembra 2010. (Beta) - Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je od Hrvatske sa 10:9 (2:1, 4:4, 2:2, 2:2) u polufinalu Evropskog prvenstva u Zagrebu.

Najefikasniji u domaćoj reprezentaciji bio je Miho Bošković sa tri pogotka, koliko je postigao i Živko Gocić za Srbiju.

Nošena podrškom oko 5.000 navijača na bazenu Mladost, Hrvatska je povela preko Samira Baraća, a izjednačio je Slobodan Nikić. Da domaći na prvi odmor odu sa golom prednosti potrudio se Bošković koji je bio precizan iz peterca.

Hrvati su na početku druge četvrtine golom Mara Jokovića poveli sa 3:1, ali je Srbija veoma brzo izjednačila preko kapitena Vanje Udovičića i Duška Pijetlovića.

Nakon toga Srbija je prokockala dva napada i prilike da povede, što su Hrvati iskoristili i došli do 4:3 pogotkom Paula Obradovića.

U zavrnišnici prvog poluvremena igralo se "gol za gol", pogotke za Srbiju dali su Živko Gocić i Nikola Radjen, a strelci za Hrvatsku bili su Bošković i Burić.

Početkom treće deonice Hrvatska je preko Mara Jokovića ponovo došla do dva gola prednosti (7:5), ali su Gocić i Filipović ponovo
vratili Srbiju u igru. Na radost domaćih navijača, Burić je svojim trećim golom doneo Hrvatskoj vodjstvo od 8:7 uoči poslednje četvrtine.

Srbija je poslednju deonicu "otvorila" golom Gocića, a uzvratio je Petar Muslim. Dva minuta pre kraja Stefan Mitrović je pogodio za 9:9 i najavio uzbljivu završnicu utakmice.

Priliku da povede i verovatno dodje do pobede Srbija je imala minut i sedam sekundi pre kraja, ali je Udovičić bio neprecizan. Svoju prvu šansu da reše meč, 20 sekundi pre kraja sa igračem više Hrvati nisu iskoristili.

Ipak, samo pet sekundi pre kraja Burić je umakao igračima Srbije, koja je morala da ga zaustavi prekršajem za peterac. Siguran
izvodjač najstrože kazne bio je Bošković.

U poslednjih nekoliko sekundi utakmice Srbija je šutem sa distance pokušala da izbori produžetak, ali je golman Pavić veoma dobro intervenisao.

U drugom polufinalu večeras od 20.40 igraju reprezentacije Madjarske i Italije. Finale je u subotu od 21 sat, a utakmica za treće mesto igra se od 17.30.

Pogledajte još