Preispitaće odluku o odustajanju od spaljivanja

0

GEJNSVIL, 10. septembra 2010. (Beta-AFP) – Sveštenik sa Floride Teri Džouns, vođa jedne male američke verske grupe, zapretio je danas da će "preispitati" odluku da odustane od najavljenog spaljivanja Kurana.

GEJNSVIL, 10. septembra 2010. (Beta-AFP) – Sveštenik sa Floride Teri Džouns, vođa jedne male američke verske grupe, zapretio je danas da će “preispitati” odluku da odustane od najavljenog spaljivanja Kurana.

Ta evangelistička grupa iz Gejnsvila na Floridi najavila je ranije da želi da organizuje “međunarodni dan spaljivanja Kurana” u znak sećanja na žrtve napada 11. septembra 2001. godine, da bi, kako je rekao Džouns, “poslali jasnu poruku radikalnim muslimanima”.

“Mozda ćemo biti primorani da preispitamo naš stav”, izjavio je Džouns nekoliko sati pošto je rekao da odustaje od spaljivanja Kurana, jer je dobio obećanje da će džamija planirana na mestu nekadašnjih kula bliznakinja u Njujorku biti negde drugde izgrađena.

Džouns je sinoć rekao da je od imama Orlanda koji kao posrednik zastupa imama Fejsala Abdula Raufa, inicijatora izgradnje džamije na Menhetnu, dobio obećanje da će projekat biti realizovan na nekoj drugoj lokaciji.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.