"L.A.'s Finest" premijerno u Dubrovniku na New Europe Marketu uz posebne gošće Gabrijelu Junion i Džesiku Albu

U predivnom ambijentu kafea "Gymnasium", predstavljen je kompletan program za NEM 2019., kao i imena tri holivudske zvezde koje će najpopularniji događaj posvećen TV industriji ugostiti u Dubrovniku.

Projekt poput NEM-a od izuzetne je važnosti za TV industriju, ne samo na regionalnom, već i globalnom nivou, zahvaljujući reputaciji koju je stekao okupljajući ključne ljude i sve segmente ove industrije na jednom mestu.

Ove godine NEM se održava po sedmi put od 10. do 13. juna u Dubrovniku.
Posebni gosti ovogodišnjeg NEM-a su tri holivudske zvezde. Džesika Alba i Gabrijela Junion stižu na NEM i predstaviće novu seriju L.A.s Finest u kojoj tumače glavne uloge. Iza serije stoji Sony Pictures Entertainment koji je odabrao NEM za predstavljanje i veliki, javni screening nove serije.

Alan Kuming zvezda je serije Instinct i još jedan poseban gost kojeg će posetioci imati priliku čuti u panel sobi. Seriju Instinct međunarodno distribuiše CBS Studios International.

NEM se može pohvaliti s osam zanimljivih panel diskusija u kojima učestvuju najveći profesionalci svetske TV industrije. Na panelu „Vreme je da razmišljamo lokalno, a delujemo globalno“ postavlja se pitanje treba li se regija spojiti kako bi bila konkurentna kroz koprodukciju i veći budžet.

Govornici će na panelu „On demand platforme i televizijski kanali – međusobno isključivi ili sjajna kombinacija“ diskutovati o tome zašto Pay TV kanali postaju on demand platforme i obrnuto. O globalnom fenomenu u TV sadržaju pričaće se na panelu pod nazivom „Je li balon od sapunice puknuo ili i dalje raste?“. Svaku od tema, NEM je pomno odabrao kako bi se dotakao svih noviteta u industriji.

O najaktualnijim temama razgovaraće visoko pozicionirani i stručni ljudi TV industrije, poput Bhavesha Vaghele, glavnog izvršnog direktora Paywizarda, Salima Mukadama, generalnog menadžera i potpredsednika BBC-ja za Srednju i Istočnu Europu, Leventea Malnaija, izvršnog podpredsednika kompanije AMC Networks International, Kris Marčić, direktora HAVC-a i , generalnog direktora TV Markize.

Jedan od posetioca NEM-a je i uspešan producent Nebojša Taraba (Drugi Plan) koji je upravo na ovom događanju pre nekoliko godina sklopio veliki posao.

-Zahvaljujući screeningu serije Novine na NEM-u jedan od vodećih internacionalnih distributera, izraelski Keshet International, kupio je prava na distribuciju serije, a nedugo zatim sklopljen je i posao s Netflixom. Prva je to hrvatska serija na ovom streaming servisu, a dostupna je u 190 država. Upravo zbog ovakvih prilika NEM je TV event koji ne bi smio zaobići nitko iz te industrije - prokomentarisao je Taraba.

Sanja Božić-Ljubičić, direktorka kompanije Mediavision koja stoji iza NEM-a vodiće specijalni Q&A-a u panel sobi s Dimitrisom Michalakisom, izvršnim direktorom COSMOTE TV-a i Pavelom Stančevom, izvršnim direktorom TV2. Najzaslužnija osoba za samo događanje, kratko je prokomentarisala sve postignuto:

- Ponosna sam što već sedmu godinu vidim rast u svim segmentima NEM-a te što su naš trud prepoznali najbolji od najboljih ove industrije. Zaista je lijepo svjedočiti ključnim poslovima koji su se dogodili upravo na NEM-u.

Sedmo izdanje NEM kao i svake godine ima bogat program, osim već sa spomenutim panelima, screeninzima tako i sa prezentacijama koje će ove godine imati ITV i All 3 Media. NEM je poznat, ne samo po novitetima u TV industriji i mogućnostima za nove poslovne prilike, već po izvrsnim networking događajima koji omogućuju nova poslovna poznanstva.

Kompletan program panel sobe, Showrooma i networking događanja za NEM 2019. pogledajte ovde.

Foto: Promo

Pogledajte još