TAJNA KLEOPATRINE LEPOTE: Beauty benefiti aktivnog uglja

Ugalj je poznat kao jedna od najboljih supstanci za čišćenje ljudskog organizma i još su stari Egipćani koristili aktivni ugalj u svrhu lepote i nege, pa nije ni čudo što i danas zauzima istaknuto mesto u beauty svetu.

Naravno reč je o aktivnom uglju, koji je posebno prerađen, kako bismo ga koristili u svrhu čišćenja lica, ili izbeljivanja zuba, za šta ga je, kažu i Kleopatra koristila. Dakle reč je o sitnom crnom prahu, koji bi svaka od nas trebalo da ima u svom kupatilu.

Zbog svoje sposobnosti da vezuje za sebe nečistoće, masnoće i mikroorganizme, aktivni ugalj se nalazi u sastavu mnogih kozmetičkih proizvoda namenjenih za čišćenje lica i temena. Posebno je prisutan u sastavu maski za lice, namenjenih za čišćenje suvišnih masnoća i skupljanje raširenih pora.

Takođe, aktivni ugalj je važan sastojak mnogih pasti za zube, jer ima sposobnost izbeljivanja zuba, a uz to vraća ravnotežu pH vrednosti usne duplje.

U sastavu šampona, čisti teme od sebuma, a kosi daje veći volumen.

S obzirom da za sebe vezuje toksine, nalazi se u sastavu apotekarskih proizvoda namenjenih protiv ujeda insekata.

Aktivni ugalj ima široku kozmetičku, ali i medicinsku primenu, samo je bitno da se koristi na pravi način i u umerenim količinama, pa ćete bez problema i posledica uživati u svim njegovim benefitima.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još