Za subotu, 11. septembar 2010. godine

BEOGRAD, 11. septembra 2010. (Beta) - Beogradski listovi su na naslovnim stranama današnjih izdanja pažnju posvetili različitim temama - Kosovu, budućnosti ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića posle glasanja u Generalnoj skupštini UN, zdravstvu i vojsci.

BLIC - Pod naslovom (ministar spoljnih poslova Vuk) "Jeremić izbačen iz trke za potpredsednika DS" list piše da u DS-u navode da bi izbila pobuna kad bi Jeremić bio kandidat. List objavljuje i naslov "Nove vojne uniforme" o tome kako Vojska Srbije posle 17 godina uvodi nove uniforme koje će oko 8.500 njenih pripadnika dobiti do kraja godine.

VEČERNJE NOVOSTI - "Konačno stiglo jeftinije ulje", o isporuci pet miliona litara ulja iz robnih rezervi. "Šarića češljaju i strani agenti", naslov je teksta o Darku Šariću osumnjičenom za trgovinu drogom.

DANAS - Naslov "DS, SPS i SNS za Jeremića", o brojnim reakcijama na mogućnost promene na čelu srpske diplomatije. "Kandidatura teško pre novembra", naslov o tome da li će dogovor o Kosovu ubrzati procese evropskih integracija Srbije.

POLITIKA - List na naslovnoj strani piše "Vreme je za konsultacije o kandidaturi Srbije", o neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova EU u Briselu. O tome da je prevencija oboljenja u Srbiji zanemarena: "Na sistematski pregled samo kad se mora". "Ustavni sud zaštitio loše investitore", o tome da je ukinuta odredba po kojoj se investitorima oduzima građevinsko zemljište ako za godinu dana nisu počeli ili završili objekat.

alo/dar

Pogledajte još