Desničarske organizacije traže izopštenje Tadića

BEOGRAD, 11.septembar 2010. (Beta) - U Otvorenom pismu patrijarhu Irineju koje su potpisali čelnici organizacije SNP Naši 1389. i još neke manje, traži se da Srpska pravoslavna crkva izopšti iz svojih redova predsednika Borisa Tadića, premijera Cvetkovića i ministra Dačića.

Pošto u pismu konstatuju da je izostalo "patrijarhovo reagovanje što među vernicima izaziva veliko čuđenje", potpisnici pisma mole Patrijarha i SPC da, kako kažu, spreče krvoproliče na ulicama Beograda tog dana.

"Dobro je poznato da će i pored velikih mera bezbednosti, na hiljade Srba tog dana protestvovati. Možemo samo naslutiti u šta će se pretvoriti ukoliko kolona homoseksualaca i predstavnika vlade Srbije bude došla u dodir sa demonstrantima ".

U pismu se navodi da će istog dana biti održan skup sveštenstva i monaštva koji najavljuje da će "anatemisati predsednika Tadića".

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je juče da policija neće tolerisati bilo kakve pretnje učesnicima Parade ponosa, najavljene za 10. oktobar u Beogradu.

Pogledajte još