PROMENITE IH: Pet jutarnjih navika štete našoj koži

Iako mislite da je vaša jutarnja beauty rutina besprekorna, postoje neke navike, koje jednostavno ne prijaju koži i čine da ona izgleda starije nego što jeste. Bilo da je reč o lifestyle ili beauty navikama, pojedine od njih moramo da promenimo, ukoliko želimo da naša koža izgleda zdravo i blistavo, a pre svega da sačuva mladolik izgled.

1. Ne vežbate

Osim što će jutarnji trening pokrenuti vaše telo i metabolizam, podstaći će cirkulaciju i povoljno će uticati na prirodnu vlažnost vašeg lica, što je od velikog značaja za mladolik izgled kože.

2. Preterujete sa make up-om

Želite da puderom prekrijete sitne nedostatke i odaberete onaj sa težom strukturom, koji vizuelno čini vašu kožu starijom. Kako biste izbegli neželjeni efekat, odaberite hidratantni korektor za prekrivanje sitnih nedostataka, dok ćete lice prekriti prozračnim puderom, koji neće stvoriti efekat maske.

3. Preterano čistite kožu

Suva koža je najveći neprijatelj mladolikog izgleda, zato nema potrebe da uklanjate prirodne masnoće koje koža tokom noći stvara. Idealna nega je da uveče pred spavanje detaljno očistite i nahranite kožu, a da se ujutro samo umijete blagim tonikom.

4. Ne koristite serum

Serum je veoma važan deo beauty rutine, jer se zbog svoje lagane strukture lako upija i dubinski hrani vašu kožu. Dakle, svako jutro, pre nego što nanesete kremu, lagano utrljajte serum u kožu lica.

5. Pijete previše kafe

Iako uživamo u ispijanju jutarnje kafe, ne smemo da preteramo sa količinom, jer ona isušuje našu kožu i čini pore vidljivijima. Ne zaboravite da uz svaku šolju kafe, popijete i čašu vode, kako biste hidrirali organizam iznutra.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još