DAR PRIRODE: Beauty benefiti arganovog ulja

Kozmetička industrija raste i napreduje iz dana u dan i nudi nam širok asortiman beauty proizvoda, koji daju zaista sjajne efekte našem izgledu, međutim i dalje najbolje benefite naša koža i kosa dobijaju iz proizvoda koji dolaze iz prirode.

Prirodna ulja su višefunkcionalna kada je nega u pitanju, a na samom vrhu, onih najučinkovitijih, definitivno je arganovo ulje.

Arganovo ulje poreklom je iz Maroka i ima neverovatnu sposobnost regeneracije. Drvo argana naziva se i drvom života, upravo jer je arganovo ulje primenljivo na negu celog tela. Sam proces dobijanja ulja, dugotrajan je i naporan proces, zbog čega je koncentrovani proizvod na skupljoj strani, ali je vredan "svake pare" jer će našem telu pružiti adekvatnu negu.

Ako arganovo ulje koristite za negu kose, sprečićete pojavu ispucalih vrhova, ali i preterano mašćenje kose, što je san svake od nas, a uz to pomoći će i ako imate problem sa peruću.

Ovo ulje idealan je izbor i ako imate problema sa masnom kožom i začepljenim porama. Iako su ulja po pravilu masna i uzrokuju začepljenje pora, veoma je važno da znate da je struktura arganovog ulja drugačija, da se brzo suši i upija u kožu i da uklanja površinske mrtve ćelije, koje se nakupljaju u porama, kako bi koža disala. Ovo ulje ublažava i problem sa borama, pa koži daje prirodan, mladolik izgled.

Ovo ulje možete koristiti kao prirodan dodatak pilinzima lica i tela.

Efikasno je u borbi protiv strija, a pored toga ima mnoge benefite na vašu kožu, pa će vam pomoći da zacelite ožiljke i smirite iritacije, a posebno je dobro za jačanje nokatne ploče.

Ukoliko arganovo ulje uključite u svoju beauty rutinu, prvi pozitivni rezultati, biće vidljivi nakon samo nekoliko dana, jer ono zaista važi za dar prirode.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još