Rege Apatridi napunili Lađu

BEOGRAD, 12. septembra 2010. (Beta) - Rege sastav "Ef si Apatrid junajted" (FC Apatride United) u subotu uveče na ispunjenom splavu "Lađa" održao je koncert na kome je beogradskoj publici predstavio nedavno za strane izdavače objavljeni treći album "Firing the Truth".

Izašavši pred par stotina posetilaca na "Lađi" oko ponoći, petočlani bend iz Beograda pevača Abdelrahima Kiravija (Abdelraheem Keirawi) uz odličan zvuk izvodio je pesme sa novog albuma, koji su u maju britanska kompanija "Urban sedejted rekords" (Sedated Records) i američka "Vagon mjuzik vorks" (Wagon Music Works) objavili u Evropi, SAD, Japanu i Australiji.

"Hvala vam na ovom broju! Odmah da vam kažem da nikada na novom splavu nije bilo ovoliko ljudi", rekao je Kiravi, dok ga je burno podržala publika u kojoj je primećen velik broj mladih sa "dred" frizurama i rege ikonografijom.

Dve gitare i bubanj u neumornom zasipanju čvrstim rege ritmovima pratilo je teško gruvanje basa, dok su Apatridi" podsećali i na stvari sa prethodna dva levičarski angažovana albuma "On the Frontline Menu" (2006) i "Them" (2007), objavljena za francuskog izdavača "Makasaund" (Makasound).

arf/dar

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.