Dinkić: Fijat u naredne dve godine ulaže 888 miliona evra

0

BEOGRAD, 12. septembra 2010. (Beta) – Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je da će italijanska kompanija "Fijat" u Srbiji u naredne dve godine investirati 888 miliona evra.

BEOGRAD, 12. septembra 2010. (Beta) – Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je da će italijanska kompanija “Fijat” u Srbiji u naredne dve godine investirati 888 miliona evra.

Dinkić je za “Večernje novosti” od nedelje rekao da je do sada u pripremu proizvodnje u fabrici u Kragujevcu, “Fijat” investirao oko 100 miliona evra i da će naredne godine biti uloženo još 573 miliona evra, a 2012. godine više od 200 miliona evra.

Dinkić je rekao da će kragujevačka fabrika, kada 2012. godine bude počela masovna proizvodnja novog modela automobila koji je namenjen tržištu Evropske unije i Amerike, biti u stanju da proizvede 200.000 vozila godišnje.

“Italijani, prema usvojenom biznis planu, računaju da će već prve godine proizvodnje, odnosno 2012, od izvoza automobila iz Kragujevca biti ostvaren prihod od oko 500 miliona evra, dok će se u 2013. godini povećati na čak 1,3 milijarde evra”, rekao je Dinkić.

Dinkić je rekao da očekuje da će investicije “Fijata”, kao i ostala ulaganja u industriji i u građevinarstvu za koje je Vlada izdvojila 15 milijardi dinara, uz odmrzavanje plata i penzija i rast tražnje, Srbiji doneti rast bruto domaćeg proizvoda od najmanje četiri odsto.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.