ČEKAJU SE REZULTATI ANALIZE KRVI TURČINA KOJI JE USMRTIO ŠABANA ŠAULIĆA I MIRSADA KERIĆA: Spremna optužnica protiv Alsina Leventa

Javni tužilac Bilefelda čeka rezultate analize krvi Alsina Leventa na drogu i alkohol, kao i veštačenje automobila da bi podigao optužnicu zbog izazivanja nesreće u kojoj su poginuli Šaban Šaulić i Mirsad Kerić.

Kako se navodi, javni tužilac u Nemačkoj čeka procenu brzine kretanja automobila kojim je Levent izazvao saobraćajnu nesreću na autoputu u gradu Bilefeldu, kod isključenja za Gitersloh, u kojoj su stradali legendarni pevač Šaban Šaulić i njegov bliski prijatelj i klavijaturista Mirsad Kerić, dok je Šaulićev kum teško povređen.

- U roku od tri nedelje tužiocu bi trebalo da stignu veštačenja brzine kretanja automobila, kao i rezultati analiza Leventove krvi na alkohol i drogu. Kvalifikacija krivičnog dela i kazna koja mu preti zavisiće od toga koliko je promila alkohola imao u telu, da li je pozitivan test na kanabis, kao i da li je vozio brzinom većom od propisane - kaže izvor iz Nemačke upućen u slučaj.

Tužilac je najavio podizanje optužnice čim dobije ove izveštaje. Na zahtev tužioca vozač "mazde" je u februaru odveden u pritvor po hitnom postupku zbog opasnosti od bega. Međutim, Turčin je prošlog petka prijavio adresu prebivališta i on je pušten da se brani sa slobode. Leventov komšija, poreklom sa naših prostora koji je želeo da ostane anoniman, a koji je rekao da je Levent prijavio kao prebivalište adresu svoje devojke sa kojom je u vezi oko četiri meseca, u drugom gradu na oko 55 kilometara od Gitersloha. Kako je rekao, Leventa je video kada je izašao iz pritvora i došao do stana u kojem je prethodno živeo sa majkom.

- Ošišao se skoro na ćelavo i obrijao je bradu. Po komšiluku se priča da je plakao u pritvoru kada mu je majka bila u poseti i govorio da mu je žao zbog onoga što je učinio - kaže sagovornik.

Kako dodaje, Levent se u ulici družio sa dva brata Turčina, od kojih bi povremeno pozajmljivao automobil i divljao po ulici, bez vozačke dozvole.

- Prestao sam da pričam sa njim kada je mogao da ugrozi život jednog deteta. Tog dana dete je vozilo bicikl kroz ulicu, kada je on velikom brzinom projurio tim automobilom - dodaje Leventov komšija.

Levent ga je čak, dodaje, u više navrata pitao da li zna gde može da kupi vozačku dozvolu na crno. Kako dodaje, Levent je često konzumirao marihuanu i "na to je cela ulica smrdela".  Sagovornik se prisetio se kobnog dana.

- Dolazila je policija u naš kraj, ali nisam pomišljao na Leventa. Međutim, kada sam pogledao fotografije sa lica mesta na vestima shvatio sam da je to taj automobil. Prepoznao sam ga i po detalju na retrovizoru - kaže sagovornik.

Izvor: Blic.rs
Foto: sabansaulic/Instagram

Pogledajte još