Kim Klejsters želi i druge grend slem titule

NJUJORK, 13. septembra 2010. (Beta-AP) - Belgijska teniserka Kim Klejsters izjavila je da posle dve uzastopne pobede na Otvorenom prvenstvu SAD planira da osvaja titule i na drugim grend slem turnirima.

Klajstersova je do sada sakupila tri grend slem titule, međutim, sve u Njujorku.

"Sve me te titule motivišu na drugačiji način", rekla je Klajstersova, koja je poslednju titulu osvojila pobedom nad Verom Zvonarevom.

Klejstersova je ocenila da joj Otvoreno prvenstvo Australije odgovara
zbog tvrde podloge, slične onoj na Ju-Es Openu.

Vimbldon pamti kao veliku ljubav pokojnog oca, a na pariskom Rolan Garosu se zbog brojnih Belgijanaca oseća kod kuće, iako joj zemljana podloga ne odgovara, uprkos dva nastupa u finalu tog turnira.

"Još na šljaci nemam to samopouzdanje koje osećam sa svakim izlaskom na tvrdu poglodu", istakla je 27-godišnja teniserka, koja je ove godine prvi put uspela da odbrani grend slem titulu.

"Nova vrsta osećanja, koja do sada nisam iskusila. Bilo je zabavno, nešto novo u mojoj karijeri", navela je Klajstersova u intervjuu agenciji Asošiejted Preš.

Prvu titulu na Ju-Es Openu osvojila je 2005. godine. Sledeći turnir je propustila zbog povreda, a 2007. se zbog zdravstvenih problema i penzionisala. U međuvremenu je rodila i ćerku, koja sada ima dve godine i želi društvo.

"Stalno traži brata ili sestru, pa moram da se izvinjavam... Ipak će još morati da se igra sa psima", istakla je Klajstersova uz osmeh.

 

Pogledajte još