CILJ TRUDNOĆE NIJE DA SE ŠTO MANJE UGOJITE: Nataša Vukoje iznela svoje utiske o drugom stanju i izazvala veliku pažnju pratilaca na Instagramu (FOTO)

Nekadašnja košarkašica Nataša Vukoje, danas trener za lični razvoj, nalazi se u drugom stanju, a o propratnim tegobama javno je progovorila na društvenim mrežama.

Bivša manekenka u braku je dve godine sa španskim sportskim stručnjakom Horheom Mendezom, sa kojim živi na relaciji Španija - Srbija.

Praktičar rekonekcije, rekonektivnog isceljenja i učitelj Kundalini joge, Nataša je osetila potrebu da podeli svoja razmišljanja o blagoslovenom stanju i o onome o čemu, kako je navela, žene ne žele javno da govore.

- Dragi moji, a da malo pričamo o onome o čemu se najčešće ćuti na Instagramu? Postoje definitivno teme koje se preskaču, ne mislim sa lošom namerom, ali iz želje da svi živimo bolje, lepše, srećnije... Imam osećaj kao da često zaboravimo realnost, ili makar o njoj ne pričamo, pa mislimo da je kod drugog bolje nego kod nas.

Odmah da vam kazem, ja na svoj profil kačim fotografije koje se meni dopadaju, i verujem da će uvek biti više nasmejanih nego ozbiljnih... Ali to nikako ne znači da u mom životu nema ozbiljnih, tužnih, teških situacija... 'Ajmo sada o trudnoći - navela je Nataša, i nastavila:

- Da li ste znali da sam se u prvoj trudnoći ugojila 22kg?

- Da li ste znali da su me bradavice toliko pekle i krvarile na početku dojenja, da sam bila tvrdoglava kao magarac i da nisam htela da odustanem?

- Da li ste znali da sam imala neki hormonski poremećaj u prvoj trudnoći da mi je celo lice bilo u bubuljicama?

- Mislite da mi sve ovo nije prolazilo kroz glavu na početku druge trudnoće???

- Da li znate da imam proširene vene? E, pa sada u trudnoći vidim da se još više šire, i na levoj nozi pucaju kapilari. Čak i celulit se više veze na levoj nego na desnoj nozi, upravo zbog tog problema.

Nakon otkrivanja svojih problema, Vukoje je nastavila sa ispovešću.

- I zato vam sada kažem, ne sudite i ljudima po fotografijama. Ja vam neću pokazati svoje vene, kapilare i celulit jer mislim da nema potrebe, ali sve to imam. Ne poredite svoje živote sa drugima, jer mozda bas vi imate blago koje oni nemaju. Trudnoća je dar, i telo se menja, kao sastavni deo tog dara. Da li ćete se ugojiti? Hoćete! Da li ćete smršati? Hoćete. Ne maltretirajte sebe poređenjem sa drugima koji su se ugojili 7kg i pričaju da je to divno. Za njihovo telo možda da, za vaše ne.

Vodite računa o sebi, o vašim potrebama. Nijedan organizam nije isti, i svi mi na različite situacije reagujemo drugačije. Lepo je gledati u nekoga i diviti mu se, ali ne i maltretirati sebe poređenjem sa drugima. Cilj trudnoće nije da se što manje ugojite! Nego da budete zdrava mama, koja će biti zadovoljna i srećna da svom detetu pruži najbolje. Zato je ovaj post realan, ne klasičan instagramski. Da razbijemo tu monotoniju idealnosti koja, iskreno, mislim da ne postoji - zaključila je Nataša Vukoje svoje izlaganje uz fotografiju, podeljenu na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natasa Vukoje (@vukojenatasa) on

Autor: Nadlanu. com/N.O.
Foto: vukojenatasa/Instagram

Pogledajte još