Tribina "Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet" održana u Novom Sadu

Druga tribina, u okviru projekta "Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet" održana je danas, 14. maja na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, u Novom Sadu s početkom u 11 časova.

Tribinu su otvorili: Robert Čoban, direktor Color Press Grupe i Vladimir Marinković, predstavnik Francuskog instituta, nakon čega je o uzbudljivom životu i radu francuske pozorišne dive Sare Bernar govorila Dobrila Stojnić, filmska i pozorišna glumica, poznata po ulogama u domaćim filmovima i serijama: "Grlom u jagode", "Ljubavni život Budimira Trajkovića", "Bela košulja" i mnogim drugim. Dobrila Stojnić već godinama, kroz pozorišne predstave, oživljava likove slavnih osoba, a jedna od njih je i Sara Bernar.

Nakon toga usledila je panel diskusija u kojoj su učestvovali: Nina Rukavina, glumica Srpskog narodnog pozorišta koja je govorila o životnom pozivu, scenskim nastupima, ulogama koje igra, ali i o barijerama i predrasudama sa kojima se susretala tokom života zbog gubitka tri prsta desne šake; Natalija Lazić, master producent u pozorištu, koja je dočarala publici značaj umetnosti u njenom životu, kao i životu njenog deteta sa autizmom; Slobodan Đuričić, muzički i pozorišni producent, koji je pričao o produkciji, pozorištu i projektima koje realizuje uprkos gubitku sluha; kao i Borislava Perić Ranković, stonoteniserka, aktuelni svetski prvak i sportista godine sa invaliditetom u Srbiji koja je govorila o svojim uspesima kao i o platformi "Šampioni svaki dan" koju sprovodi brend Jelen pivo u saradnji sa Paraolimpijskim komitetom.

U okviru projekta "Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet", pored izložbe koja će gostovati u šest gradova širom Srbije, organizovana je i serija tribina posvećena osobama koje su uvrštene u projekat. Projekat je realizovala kompanija "Color Media Communications" u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vladinom Kancelarijom za ljudska i manjinska prava i ambasadama stranih država u Beogradu, kako bi tokom ove godine predstavila priče o slavnim osobama sa invaliditetom iz celog sveta.

Više o projektu, kao i raspored budućih tribina i mesto gde će se održavati možete pogledati na sajtu: http://www.color.rs/onisumenjalisvet/index.html

Pogledajte još