fbpx

TRAŽILA JE ŠEST DECENIJA: Irkinja Ajlin Mekin u 81. godini upoznala svoju 104-godišnju majku (VIDEO)

Osamdesetjednogodišnja Irkinja Ajlin Mekin izjavila je da nikada nije bila srećnija nego kada je upoznala svoju majku, koja sada ima 104. godine.

Ajlin Mekin je počela potragu za njom kada je imala 19 godina, a prošle godine je stupila u kontakt sa radio-stanicom "RTE Livelin", da bi joj pomogla da pronađe majku. Domaćinu Džou Dafiju ispričala je svoju priču.

Početkom godine javio joj se stručnjak za utvrđivanje porekla, koji je obavestio da je pronašao njenu majku u Škotskoj.

Imajući u vidu njene godine i verovatnu starost njene majke, verovatnoća ponovnog susreta bila je minimalna, ali Mekin nije prestala da se nada. Pošto se pojavila na radiju, stručnjak za utvrđivanje porekla je ponudio da joj pomogne da ostvari svoj, naizgled, nemoguć san.

Sakupili su dovoljno genetske slagalice da pronađu ženu koju je Mekin tražila. Možda je još neverovatnije da je još bila živa. Njeno ime je Elizabet i ona je nedavno proslavila 104. rođendan.

Dobila je rani i neočekivani rođendanski poklon 11. aprila, kada ju je njena prvorođena ćerka posetila u kući koju deli s jednim od svoja dva sina.

- Otišla sam sa svojom ćerkom i mužem, pokucala na vrata, i gospodinu koji je otvorio vrata rekla da sam iz Irske i da sam našla majku koju sam došla da upoznam - rekla je Mekin.

Žena koju je toliko dugo tražila sedela je u dnevnom boravku, a Mekin je prišla i objasnila joj da je došla iz Irske da je vidi.

- Rođena sam u Irskoj - bila je oduševljena, nije mi ispuštala ruke i jako me zagrlila - rekla je Ajlin.

Izvor: RTS
Foto: RTÉ News - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.