Oni su menjali svet: Tribina posvećena Ruzveltu u Beogradu

Treća po redu tribina, u okviru projekta "Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet" održaće se sutra, 16. maja, na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, sa početkom u 12 časova.

Tribina je posvećena Frenklinu Delanu Ruzveltu, a o njegovom životu i radu govoriće: Robert Čoban, direktor Color Press Grupe, Nj.E. Kyle Scott, ambasador SAD, Dragan R. Simić, dekan Fakulteta političkih nauka u Beogradu i Aleksandar M. Gajić, doktorand na odseku za istoriju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Nakon panel diskusije publici će se obratiti i Draženko Mitrović – paraolimpijski sportista, aktuelni svetski rekorder u bacanju diska i ambasador projekta Šampioni svaki dan.

Draženko će održati kratak motivacioni govor na temu „Snaga je u vama“.

U okviru projekta "Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet", pored izložbe koja će gostovati u šest gradova širom Srbije, organizovana je i serija tribina posvećena osobama koje su uvrštene u projekat. Projekat je realizovala kompanija "Color Media Communications" u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vladinom Kancelarijom za ljudska i manjinska prava i ambasadama stranih država u Beogradu, kako bi tokom ove godine predstavila priče o slavnim osobama sa invaliditetom iz celog sveta.

Više o projektu, kao i raspored budućih tribina i mesto gde će se održavati možete pogledati na sajtu: http://www.color.rs/onisumenjalisvet/index.html

Pogledajte još