Međunarodni bokserski spektakl u Arilju

Opština Arilje i Sportski savez grada u povodu proslave Dana opštine organizuju veliki Međunarodni bokserski spektakl, prvi takve vrste u istoriji ovog kraja, u cilju promocije "plemenite veštine" i sporta uopšte.

Posle uvodnih borbi, glavni događaj večeri biće meč u poluteškoj kategoriji u deset rundi između višestrukog evropskog i svetskog šampiona Nenada Stankovića iz Beograda i Josipa Jeličića profesionalnog boksera iz Hrvatske sa IBF i WBF liste.

Priredba se održava u sredu 22. maja 2019. godine u Sportskoj hali u Arilju sa početkom u 20 časova.

U uvodnom programu biče održan kulturno-zabavni program, a tog dana Arilje će biti domaćin mnogobrojnim gostima iz Srbije i inostranstva, predstavnicima diplomatskog kora i ličnostima iz političkog i javnog života.

Gosti će upoznati nadaleko čuveno gostoprimstvo ovog kraja, obići će Crkvu Svetog Ahilija, a biće im predstavljeni privredni potencijali opštine i mogućnosti za pokretanje zajedničkih projekata u oblastima tekstilne proizvodnje, prerade voće i povrća, a posebno nadaleko čuvene ariljske maline zaštitnog brenda ovog kraja.

Ovaj događaj je istovremeno i početak obeležavanja Majskih dana kulture koji traju do 28. maja kada se proslavlja i dan Opštine.

Izvor: Promo
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još