Počinje 44. Bitef

0

BEOGRAD, 15. septembra 2010. (Beta) – Beogradski internacionalni teatarski festival otvoriće u sredu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu belgijski reditelj Jan Lauers, a potom će biti izvedena njegova predstava "Izabelina soba".

BEOGRAD, 15. septembra 2010. (Beta) – Beogradski internacionalni teatarski festival otvoriće u sredu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu belgijski reditelj Jan Lauers, a potom će biti izvedena njegova predstava “Izabelina soba”.

U glavnom programu 44. Bitefa nastupiće još osam pozorišnih trupa iz sedam zemalja. Pored “Izabeline sobe”, koju će moći da pogleda i publika u Novom Sadu, na Bitefu će biti izvedena i Lauersova predstava “Kuća jelena”.

U glavni program 44. Bitefa uvrštene su i dve domaće predstave – “Bahantkinje” Narodnog pozorišta iz Beograda, u režiji Stafana Valdemara Holma i “Ko bi hteo mamu kao moju” Dalije Aćin, u produkciji Servisa za savremeni ples “Stanica”.

Veliki pozorišni i književni jubilej – 150 godina od rođenja Antona Čehova – biće obeležen predstavama “Ujka Vanja” u režiji pokojnog Jirgena Goša i izvođenju Dojčes teatra iz Berlina i “Tri sestre” Jurija Pogrebnička, u izvođenju Moskovskog teatra “Okolo”.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.