Kejsi Aflek postigao vansudsko poravnanje sa tužiljama

LOS ANĐELES, 15. septembra 2010. (Beta) – Američki glumac Kejsi Aflek i dve žene koje su ga tužile za seksualno uznemiravanje, postigli su vansudsko poravnanje, javio je u sredu Bi-Bi-Si.

Kamerman Magdalena Gorka i producent Amanda Vajt koje su bile angažovane na snimanju filma o Hokainu Finiksu, tužile su u julu Afleka i tražile odštetu od 2,25 miliona odnosno dva miliona dolara. Aflekov advokat naveo je da je spor “rešen na uzajamno zadovoljstvo svih strana” i da je slučaj okončan.

Njih dve su tvrdile da su napustile snimanje dokumentarca “I’m Still Here” pošto ih režiser, koji je oženjen Finiksovom sestrom, ničim izazvan seksualno uznemiravao. Amanda Vajt je tvrdila da je Aflek odbio da joj isplati honorar jer hije htela da sa njim proveden noć u hotelskoj sobi, dok je Magdalena Gorka tvrdila da se Aflek uvukao u krevet u kojem je ona spavala. Tužiljama će biti ispunjen zahtev da se njihova imena nađu na špici filma, ali nijedna strana nije želela da otkrije kakav je finansijski sporazum postignut.