Električni orgazam: U Novom Sadu se osećamo kao kod kuće i radujemo se nastupu na Novosadskom Oktoberfestu!

Četvrti po redu “Novosadski Oktoberfest” održaće se 18. i 19. oktobra 2019. godine u Master hali Novosadskog sajma.

Na ovogodišnjem “Novosadskom Oktoberfestu” nastupiće Električni orgazam, Jura Stublić i Film, Atomsko sklonište, Dejan Petrović i Big Band, Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, Orthodox Celts, Zbogom Brus Li i Van Gogh.

U susret Novosadskom Oktoberfestu i njihovom nastupu drugog dana, u subotu 19. oktobra, razgovarali smo sa Giletom iz Električnog orgazma:

Postojite već skoro četiri decenije, a ove godine, za razliku od brojnih drugih bendova, začetnika novog talasa u bivšoj Jugoslaviji koji više ne snimaju nove pesme vi promovišete vaš dvanaesti studijski album, pod nazivom "Gde smo sad". Pa, gde smo danas što se tiče muzike i dobrih žurki u odnosu na početke i rađanje rokenrol scene stare Juge?
- To gde smo sad se stalno menja. Mnogo je vremena prošlo od početka osamdesetih i početka naše karijere. Teško je dati neku definitivnu dijagnozu.

Vaši počeci tesno su povezani sa Novim Sadom i Vojvodinom gde ste često svirali sredinom osamdesetih godina. Kakve se prve asocijacije javljaju kada vam neko spomene Novi Sad i kakve utiske nosite sa svirki u našem gradu?
- Mi jako volimo Novi Sad i imamo mnogo prijatelja tamo, tako da se osećamo kao kod kuće kad god smo u ovom gradu. Bilo je zaista mnogo dobrih svirki koje smo svirali u Novom Sadu, a i dosta albuma smo snimili tamo.

Šta publika može da očekuje od vašeg nastupa na Oktoberfestu?
- Publika može da očekuje da vidi bend koji je u odličnoj formi i koji je jedan od retkih preživelih bendova takve vrste na ovim prostorima.

Da li su članovi benda gurmani i pivopije i čemu se najviše radujete na Novosadskom Oktoberfestu?
- Pa ne baš, barem ja nisam. Doduše neki članovi očigledno jesu gurmani, pošto imaju koji kilogram viška. Najviše se radujemo sviranju i kontaktu sa publikom.

“Novosadski Oktoberfest” je prethodne tri godine napunio Master halu Novosadskog sajma i svake godine okupio preko 15.000 posetilaca, popilo se preko 35.000 litara piva najpoznatijih pivara i stotina zanatskih, pojelo preko 5.800 kobasica, a ceo događaj je prošao bez ijedne intervencije policije i hitne pomoći.

Organizatori će i ove godine organizovati kasting za konobare i konobarice, zagrevanje pred festival uz muziku i pivo na Trgu slobode, razna takmičenja, kao i “Battle of the bands” – takmičenje neafirmisanih bendova.

Novosađani i njihovi gosti biće u prilici da uživaju u više desetina brendova piva iz celog sveta, bavarskim kobasicama, perecama i puno dobre zabave.

Jednodnevne i dvodnevne ulaznice u pretprodaji su od 1. februara 2019. godine po promotivnim cenama i možete ih kupiti na sajtu www.gigstix.com ili svim prodajnim mestima.

Za rezervaciju stolova pišite na mejl maja.miskovic.cpg@gmail.com.

Festival se organizuje uz podršku Grada Novog Sada, Nemačko-srpske privredne komore, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Turističke organizacije Novog Sada.

Sve informacije možete potražiti i na zvaničnom sajtu www.oktoberfest2019.org i Fejsbuk stranici Novosadski Oktoberfest.

Pogledajte još