Aca Celtic: Proslaviću rođendan na Novosadskom Oktoberfestu svirajući neke pesme koje nismo izvodili decenijama!

Četvrti po redu “Novosadski Oktoberfest” održaće se 18. i 19. oktobra 2019. godine u Master hali Novosadskog sajma.

Na ovogodišnjem “Novosadskom Oktoberfestu” nastupiće Električni orgazam, Jura Stublić i Film, Atomsko sklonište, Dejan Petrović i Big Band, Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, Orthodox Celts, Zbogom Brus Li i Van Gogh.

U susret Novosadskom Oktoberfestu i njihovom nastupu drugog dana, u subotu 19. oktobra, razgovarali smo sa Acom Celtikom, frontmenom grupe Orthodox Celts:

Vaš bend sastavni je deo Oktoberfesta svake godine, a poznato je da vas novosadska publika posebno voli i da vaši nastupi u ovom gradu uvek budu unapred rasprodati. Šta je ono što publiku u Novom Sadu čini posebnom?
- To je pitanje na koje odgovor treba da daju sami Novosađani. To što ih čini takvima nije nešto što može baš da se opiše ovim našim svakodnevnim rečnikom. To je nešto u njima, urođeni kosmopolitizam, pristojnost, neka unutrašnja elegancija a, pre svega, želja i volja da se srode sa onim što vole.

Svaka svirka na Oktoberfestu bila je po nečemu posebna, a ove godine se nastup podudara sa rođendanom Ace Seltika, šta publika tim povodom može da očekuje?
- Uhhh... Pa, ja sam odavno prestao da slavim Rođendane, ali je sigurno da mogu da očekujem gomilu svakakvih dosetki šestorke s kojom, eto, više od polovine dosadašnjih godina, delim i binu i život. E, sad, sigurno je da neću da budem nespreman na to, pa ću i ja, verovatno da spremim po nekog keca u rukavu. Ono što je sigurno je da ću da pokušam da ih nateram da "meni za dušu" odsviramo par pesama koje nismo svirali decenijama, a meni znače više nego njima.

S obzirom da ponovo nastupate na festivalu piva, da li je ono inače omiljeno piće među članovima benda ili se radije odlučite za kobasice i perece na Novosadskom Oktoberfestu?
- Ja sam stari poštovalac flore i faune u kulinarskom smislu, te, kao takvom, kobasice zaista jesu moj fah. Ostali su sladokusci skloniji tekućim problemima, pa smo se lepo podelili. U svakom slučaju, očekujem rođendansku tortu sa kobasicama i feferonima, pa kom obojci, kom opanci!

“Novosadski Oktoberfest” je prethodne tri godine napunio Master halu Novosadskog sajma i svake godine okupio preko 15.000 posetilaca, popilo se preko 35.000 litara piva najpoznatijih pivara i stotina zanatskih, pojelo preko 5.800 kobasica, a ceo događaj je prošao bez ijedne intervencije policije i hitne pomoći.

Organizatori će i ove godine organizovati kasting za konobare i konobarice, zagrevanje pred festival uz muziku i pivo na Trgu slobode, razna takmičenja, kao i “Battle of the bands” – takmičenje neafirmisanih bendova.

Novosađani i njihovi gosti biće u prilici da uživaju u više desetina brendova piva iz celog sveta, bavarskim kobasicama, perecama i puno dobre zabave.

Jednodnevne i dvodnevne ulaznice u pretprodaji su od 1. februara 2019. godine po promotivnim cenama i možete ih kupiti na sajtu www.gigstix.com ili svim prodajnim mestima.

Za rezervaciju stolova pišite na mejl maja.miskovic.cpg@gmail.com.

Festival se organizuje uz podršku Grada Novog Sada, Nemačko-srpske privredne komore, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Turističke organizacije Novog Sada.

Sve informacije možete potražiti i na zvaničnom sajtu www.oktoberfest2019.org i Fejsbuk stranici Novosadski Oktoberfest.

Pogledajte još