Pijetlović potpisao za Zvezdu

BEOGRAD, 15. septembra 2010. (Beta) - Vaterpolo klub Crvena zvezda potpisao je ugovor sa reprezentativnim golmanom Gojkom Pijetlovićem i tako završio prelazni rok ove sezone.

"Imao sam dogovor sa Budvom da budem prvi golman, ali kada je došao (Šefik) izgubio sam to mesto, a tako i stekao pravo da promenim klub. Postojala je i ranije mogućnost sa Zvezdom, ali smo se tek sad dogovorili", rekao je Pijetlović agenciji Beta.

Zvezda će ove sezone igrati samo u domaćem prvenstvu i domaćem kupu, što Pijetloviću neće previše smetati.

"Poslednje dve sezone sam igrao jako mnogo utakmica. Samo prošle ih je bilo izmedju 50 i 60, tako da će mi možda prijati jedna sa manje napora. Mada, možda će i ove biti mnogo jakih mečeva", rekao je Pijtelović.

U vaterpolu u Srbiji najveće ime i stalni šampion je Partizan. Večiti rival Zvezda u vaterpolu nema veću ulogu, iako uprava koja je preuzela klub u januaru ima velike planove.

"Nadam se da će klub da vrati ime koje je imao. Voleo bih da vidim mnogo navijača na utakmicama sa Partizanom, mada toga verovatno neće biti ove sezone. Potrudućemo se, medjutim, da im se što više približimo", kazao je drugi golman Srbije.

Iako će igrati u jednom od dva najpopularnija srpska kluba, Pijetlović nije navijač.

"Nikada nisam bio navijač, već sam stvari gledao isključivo sa profesionalne strane", rekao je on.

Po okončanju prelaznog roka, Zvezda ima sledeće igrače: Boban Antonijević, Dušan Krstić, Nikola Kocić, Risto Maljković, Marko
Draksimović, Boris Popović, Nikola Petrović, Petar Ivošević, Marko Rusov, Strahinja Rašović, Viktor Rašović, Dejan Savić, Ilija Djuretić, Stefan Sajko, Dragoslav Savić, Janko Branković i Gojko Pijetlović.

Pogledajte još