LAGUNA PREDSTAVLJA: "Plavi žaket" - Dušan Radović

Foto: Laguna/Promo

"Plavi žaket" Dušana Radovića u knjižarama.

Dušan Radović je pisao za mnoge medije: radio, televiziju, film, pozorište, a "Plavi žaket" je zbrika priča i pesama iz tog opusa. Ako volite izazovne i neuobičajene prikaze složenosti ljudskih osećanja, onda su ove priče i pesme jednostavno nezaobilazne.

Jer Radović je izuzetno duhovit u nadrealnim pričama, maestralan stilista u žanrovskom mešanju i poeziji, savršeni pesnik u dramskim minijaturama i apsurdnim scenama. Otuda nije čudno što su mnogi njegovi tekstovi zaživeli u našoj svakodnevici, pa im se, osim radosti prepoznavanja, vraćamo kao starim, bliskim prijateljima.

Dušan Radović je jednom otkrio zašto je uopšte počeo da piše:

- Pisati sam počeo u samoodbrani. Branio sam se od svih koji su me ugrožavali zdravljem, snagom, lepotom, boljim uspehom u školi. Vadio sam se, dokazivao i sebi i drugima da sam samo drukčiji a ne gori od njih. Ima i izuzetaka, ali ja mislim da je umetnost posao za one koji imaju problema sa sobom. Oni razvijaju čula i osobine koji nisu potrebni zdravim i uspešnim ljudima. Niko bolje ne poznaje ljude od umetnika. A to dragoceno znanje stiče se dramatičnim poznanstvom sa samim sobom.

Knjigu "Plavi žaket" možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još