Uhapšeni direktori Železnica Srbije zbog zloupotrebe

BEOGRAD, 16. septembra 2010. (Beta) - Dva direktora i jedan zamenik direktor u Javnom preduzeću"Železnice Srbije" uhapšeni su zbog zloupotrebe službenog položaja, saopštilo je u četvrtak ujutru Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Direktore su uhapšili policajci SBPOK-a u saradnji sa Višim tužilaštvom u Beogradu.

Uhapšeni su direktor Sektora za nabavke i stovarišne poslove S.M, direktor Direkcije za infrastrukturu V.R. i pomoćnik direktora i predsednik Komisije za javne nabavke G.T.

Oni su osumnjičeni da su tokom 2007. godine sproveli postupak javne nabavke 22.000 neimpregnisanih železničkih pragova vrednosti 66 miliona dinara, iako je u magacinu "Železnice Srbije" postojao lager od 13.692 pragova, piše u saopštenju u kojem su navedena puna imena uhapšenih.

Zbog isticanja roka impregnacije, pragovi u magacinu su morali biti impregnisani, ali pošto taj postupak nije izvršen, preduzeće je pretrpelo materijalnu štetu od oko 21,9 miliona dinara, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da postoji osnovana sumnja da je u postupku javne nabavke favorizovan odabrani ponuđač - preduzeće "Patrija" d.o.o. Zemun, kome je pribavljena protivpravna imovinska korist za iznos neaktivirane bankarske garancije od oko 6,6 miliona dinara.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.