Kristina Radosavljević predstavljaće Srbiju na izboru za Miss University World

Kristina Radosavljević je studentkinja pete godine medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu sa prosekom 9.2 i predstavljaće Srbiju na ovogodišnjem izboru za Miss University World. Pored toga što je odličan student, mlada Gročanka bavi se i pisanjem naučno-istraživačkog rada, u slobodno vreme slika uljem na platnu, peva izvornu muziku, a kako sama kaže voli da provodi vreme i u kuhinji pripremajući raznovrsna jela.

Na kojem takmičenju lepote ćeš predstaviti Srbiju i po čemu se ono razlikuje od ostalih nadmetanja?

- Takmičenje na koje idem zove se Miss University World i održaće se u septembru u Kini. Na tom takmičenju učestvuju studentkinje završnih godina fakulteta i bira se najlepša i najobrazovanija devojka. O ozbiljnosti nadmetanja svedoči i činjenica o saradnji sa WHO (Svetska zdravstvena organizacija), koja kao deo Ujedinjenih nacija deluje kao koordinirajuće telo međunarodnog javnog zdravstva.

Šta će biti tvoj glavni adut za predstavljanje na pomenutom takmičenju?

- Pošto je tema takmičenja šireg obrazovnog karaktera, biće mi čast i zadovoljstvo da predstavim Medicinski fakultet, kao i svoj naučno-istraživački rad na temu "Bihejvioralne karakteristike akutnih epileptoidnih napada izazvanih pilokarpinom kod pacova-translacioni efekti". Svaka od devojaka treba da predstavi medicinski sistema svoje zemlje, ekonomiju i zalaganje za zaštitu životne sredine. Sve to bi svaka od nas trebalo da prezentuje u razgovoru sa žirijem.

Kako se pripremaš za takmičenje i da li ti neko pruža pomoć?

- Pripreme za ovo takmičenje baziraju se na nivou same edukacije medicinskog sistema, javnozdravstvene politike i ciljeva održivog razvoja naše zemlje. U tome će mi pomoći asistenti sa katedre socijalne medicine. Drugi deo priprema odnosi se na moj izgled, javni nastup kao i odabir dnevnih i večernjih toaleta koji sprovodim u saradnji sa timom Miss Yu kompanije. Naravno, ništa od ovoga ne bih mogla da realizujem da nema podrške partnera. Vodeći lanac optičarskih radnji u regionu, Diopta, prepoznala je značaj ovog takmičenja. Oni već godinama brinu o zdravlju očiju mnogih, a ja sam im veoma zahvalana što su odlučili da ove godine podrže mladost i perspektivnost. Biće mi zadovoljstvo da i u svetu prezentujem sprski kvalitet koji oni nude, naročito što se i ja, baš kao i oni, zalažem za zdraviju budućnost.

Šta očekuješ od takmičenje?

- Prvenstveno želim da podelim sa drugima srpsku tradiciju i običaje, odnosno da predstavim svetu duh Srbije. A zatim i temu svog naučnog rada. Očekujem da ću steći nova znanja i iskustva na tom putu, upoznati se sa drugom kulturom, običajima i vrednostima različitih zemalja.

Gde i kako vidiš sebe za pet godina?

- Volela bih da za specijalizaciju uzmem ginekologiju, pa se nadam da ću za pet godina biti u toj oblasti. Naravno, mimo karijere, volela bih da zasnujem porodicu, jer smatram da je ona ključ uspeha i velika podrška za nove korake i uspehe.

Da li bi se ponovo prijavila na Izbor za Miss Srbije?

- Bez razmišljanja! Smatram da je ovo jedno predivno iskustvo za svaku devojku. Kroz celo putovanje izbora za Miss Srbije stekla sam mnogo prijatelja za ceo život i naučila da ne odustajem od svojih snova, jer eto, jedan od njih mi se upravo i ostvario. Napomenula bih da kompanija Miss Yu društveno odgovorno neguje i podržava humanost, tradiciju, kulturu i obrazovanje. Jedini smo u svetu koji dodeljuju stipendije za školovanje svim finalistkinjama i do sada je podeljeno skoro 400 stipendija. Uče nas da negujemo tradiciju, običaje i kulturu i da poštujemo druge. Šalju nas samo na licencirana takmičenja, koja imaju smisao i promovišu vrednosti a to su: Miss World, Miss Tourism World, Miss Eco International, Miss Planet, Miss University. Na ovoj noj sansi lepoti sa smislom zahvalila bih gđ Vesni Jugović i kompaniji Miss Yu i pozvala bih sve devojke da se prijave za učešće na izboru za Miss Srbije.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Zoran Mirčetić za Miss Yu
Frizura: Česalj&Makaze
Šminka: Purity akademija

Pogledajte još
5 komentara
 1. Marija says

  Bravo Tina,svaka cast😘❤❤❤

 2. Aleksandra says

  Svaka cast, oduvaces ih sve! 😍

 3. Milena says

  Idelna takmičarka koja će nas predstaviti u svetu. Kristinu lično poznajem, jedna divna kulturna i plemenita osoba.

 4. Petar Djuric says

  Draga Kris, puno sreće na predstojećem Miss University! Ti si ponos našeg, beogradskog Univerziteta i Medicinskog fakulteta!

  Divna, vaspitana, mlada devojka, fenomenalan student i još bolji čovek!

 5. Andrijana says

  Srecno Kris! 🇷🇸 ❤

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.