Đoković: Poznajem Stepaneka, težak je protivnik

BEOGRAD, 16. septembra 2010. (Beta) - Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da je Radek Stepanek težak protivnik i da ga dobro poznaje, tako da zna šta da očekuje kada počne polufinalni duel sa Češkom u Dejvis kupu.

"Igrali smo nekoliko puta, a poslednji put smo se sastali, mislim, na Ju-Es Openu prošle godine. Ali, ovo sada je drugačija prilika, jer Dejvis kup nije tur, drugačije je takmičenje i nikad ne znaš šta možeš da očekuješ", rekao je Đoković novinarima.

"Radek je raznovrstan protivnik koji može da se prilagodi, a u svakom slučaju je težak rival", dodao je Đoković.

Najbolje rangirani igrač Srbije igrao je ove nedelje finale Ju-Es Opena, u kome je izgubio od Španca Rafaela Nadala u četiri seta.

"Umor je težak, ali moram da ga prevaziđem. Ubeđen sam da ću biti spreman za sutra, jer sam i ranije bio u sličnim situacijama. Dobro sam se naspavao od kada sam došao", kazao je Đoković.

Posle Đokovića i Stepaneka, čiji meč počinje u 15.00, na teren izlaze Janko Tipsarević i Tomaš Berdih.

"Tomaša poznajem relativno dobro, nekoliko puta smo se sastajali. On je jedan od najboljih igrača ove sezone, što pokazuje rejting. Ove sezone je bio finalista i polufinalista na grend slem turnirima", kazao je Tipsarević.

"Dobro je, ako to može da bude dobro, što je ispao u prvom kolu Ju-Es Opena, tako da je u poslednjih mesec dana praktično odigrao samo jedan meč. Nije lako trijumfovati pred domaćom publikom koja to očekuje od tebe. Ići ću na pobedu, ali neće biti lako", rekao je Tipsarević.

Stepanek je kazao da je spreman za Đokovića.

"Definitivno sam spreman, inače ne bih bio ovde. Naši raniji susreti su bili neizvesni i velike bitke. Ne očekujem ništa drugačije sutra. On je igrao finale, vratio se na drugo mesto... sve je na njegovoj strani, ali daću sve od sebe da ga srušim", rekao je Stepanek.

Pogledajte još