Zvezda čeka Javor, Partizan u Čačku

BEORAD, 17. septembra 2010. (Beta) - Utakmicama petog kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije, a najzanimljivije bi trebalo da bude u duelima Crvena zvezda - Javor u Beogradu i Borac-Partizan u Čačku.

Ivanjičani su veliki dužnik crveno-belih od prošle sezone, pošto su ih u finišu prvenstva pobedili u Beogradu sa 1:0, što je tada omogućili Partizanu da preuzme lidersku poziciju koju nije ispustio do kraja šampionske trke.

U prva četiri kola crveno-beli zabeležili su tri pobede i remi, a prošlog vikenda bez većih problema savladali su BSK Borču.

Javor je ovogodišnji šampionat počeo sa tri nerešena rezultata i porazom, a u prošlom kolu Ivanjičani su odigrali bez golova protiv Smedereva.

Vodeća ekipa prvenstva i jedina sva četiri pobede, Partizan, u nedelju gostuje protiv Borca i meč u Čačku biće prvi ozbiljniji test za crno-bele u ovoj sezoni.

Izabranici Aleksandra Stanojevića u prošlom kolu savladali su Rad sa 3:0, a u sredu su izgubili od ukrajinskog Šahtjora na startu Lige šampiona.

Ni Borac nije poražen u dosadašnjem toku šampionata, čačanske "zebre" zabeležile su po dve pobede i dva remija, a u prošlom kolu odigrali su bez golova protiv Slobode Sevojno.

Najveći konkurent beogradskih "večitih", Vojvodina, u Novom Sadu će dočekati Metalac iz Gornjeg Milanovca. "Lale" su do sada zabeležile tri pobede i remi, dok je Metalac bez pobeda, uz jedan nerešen rezultat i tri poraza.

U ovom kolu direktan duel imaće još dve neporažene ekipe, pošto će u Subotici domaći Spartak ugostiti Slobodu Sevojno. Oba tima imaju po dve pobede i dva nerešena rezultata.

Fudbaleri Rada, koji su u prošlom kolu protiv Partizana doživeli prvi poraz u sezoni, dočekaće kulski Hajduk, pretposlednju ekipu na tabeli Super lige.

"Fenjeraš" Čukarički gostuje kod ekipe Smedereva i obe ekipe će juriti prvu pobedu u šampionatu. OFK Beograd će na stadionu na Karaburmi dočekati Indjiju, dok će Jagodina ugostiti BSK Borču.

U subotu od 16.30 igra se pet utakmica, a od 19 sati meč Crvena zvezda - Javor. U nedelju od 15.30 igra se meč Borac-Partizan, a meč Rad-Hajduk počinje u 16 sati.

 

Pogledajte još